Orbán februárban megint egy diktátorral találkozik

Februárra hivatalos látogatásra várják Minszkbe, ahol várhatóan ismét találkozik az Európa utolsó igazi diktátorának tartott Aljakszandr Lukasenka fehérorosz elnökkel.

Számtalanszor kiderült már, hogy Orbán különösen kedveli az autoriter politikusok társaságát. Szeret kommunista emlékművet koszorúzni, kommunista államban építkezni a magyar adófizetők pénzén, betérdelni előttük, majd mindezt sikersztoriként előadni.

Azt az információt, miszerint februárban ismét egy diktátorral - név szerint Aljakszandr Lukasenka fehérorosz elnökkel - készül parolázni, a fehérorosz állami hírügynökség tette közzé Szijjártó Péter hétfői minszki útját követően. A külügyminiszter tárgyalásairól az MTI hivatalos tudósítása – amely a Külgazdasági és Külügyminisztérium oldalán olvasható – részletes beszámolót közölt, de a miniszterelnök látogatását egyszerűen kihagyták a híradásból - vette észre a 24.hu.

Mindezt persze Kelet és Nyugat együttműködéseként tálalják, bár ebben a formációban nem igazán tisztázott, hogy mi pontosan mivel is támogatjuk a korszakalkotó tervet.

Szijjártó Peti mondjuk elmondta, hogy "minden egyes olyan országgal szoros együttműködésre törekszünk, amely a Kelet és a Nyugat közötti együttműködést a zászlajára tűzi", de azt nem említette, hogy ebben miért kapnak kiemelt szerepet az autoriter politikai vezetéssel kínlódó államok. 

Ugyanakkor mi pontosan tudjuk a választ.