Nagy Blanka: Bayer azt a munkásosztályt bántotta meg, amely kiszolgálja őt és a barátait!

Nagy Blanka: Bayer azt a munkásosztályt bántotta meg, amely kiszolgálja őt és a barátait!
Nagy Blanka a ATV stúdiójában
Fotó: ATV

Az ATV-n az Egyenes Beszédben Krug Emília vendége volt Nagy Blanka, a kiskunfélegyházi Móra Ferenc Gimnázium tanulója. A fiatal lány azért vált híressé az elmúlt napokban, mert egy ellenzéki tüntetésen bajszos szarnak nevezte Áder Jánost, ami miatt Bayer Zsolt, az Orbán-kormány első számú bértollnoka, a Párt mocskos szájú ökle kiakadt és szerencsétlen prolinak nevezte a lányt. Az elmúlt napokban magyarok milliói akadtak ki Bayer kijelentése miatt, felháborodott ellenzéki politikusok álltak ki a lány mellett, miközben az iskolája elhatárolódott. Válaszolt a tanulmányi eredményei miatti támadásokra is.

Az ifjú politikus elmondta, hogy nem bánt meg semmit, viszont azt belátta, hogy a trágár kifejezések miatt sajnos nem a beszéde mondanivalójára, lényegére fókuszáltak az emberek. Megtudhattuk, hogy például azért dühös a jelenlegi hatalomra, mert véleménye szerint az Orbán-kormány ellehetetleníti a diákok továbbtanulását. Erre a felsőoktatási felvételihez kötelező nyelvvizsgát, mint felvételi kritériumot említette példaként, ami véleménye szerint – feltehetően a magyar középiskolai nyelvoktatásra célozva – nem csupán tehetség, hanem jelentős mértékben pénzkérdés, a család vagyoni helyzetének függvénye.

A műsorban válaszolt a tanulmányi eredményeivel kapcsolatos vádakra is: feljelentést fog tenni és a bíróság előtt fog kiderülni, hogy milyen is a tanulmányi eredménye.