A Fidelitas zsenije szerint folyamatosan nőnek a bérek és nagyobb értéke van a munkának

Böröcz Laci általában mindig a magyar közélet leginkább pulzáló ütőerére helyezi a kezét és minden előzmény nélkül tart sajtótájékoztatót olyan dolgokról, melyekhez egyáltalán nem kellenek érvek. Ezúttal az elmúltkilencévet megelőző elmúltnyolcév volt a soros. Illetve soron. Soros most nem volt. Furcsa is.

Amióta hátat fordítottunk a balliberálisok rossz gazdaságpolitikájának, 800 ezerrel több embernek van munkája és folyamatosan nőnek a bérek – hangsúlyozta a Fidelitas sztárja, Böröcz László keddi sajtótájékoztatóján. Ja, és csak hogy érzékeltessük a párt szellemi nívóját, meg kell említenünk, hogy ő egyben a Fidesz frakcióvezető-helyettese is.

Szóval, Laci felidézte a jelenre rendkívül nagy befolyást gyakorló elmúltkilencévet megelőző elmúltnyolcévet és kijelentette: a baloldal nem becsülte a munkát és agyonadóztatta a béreket.

Emlékeztetett továbbá arra, hogy „Gyurcsány és a szocialisták kormányzása alatt több mint 1 millió embert tettek munkanélkülivé, folyamatosan az egekbe emelték a munkát terhelő adókat, ezzel megakadályozták a bérnövekedést is, a magas infláció miatt romlott a fizetések vásárlóértéke, a közszférában is évekre befagyasztották a béreket, sőt a közszféra dolgozóitól egy havi keresetet is elvettek”.

Na, de aztán jött a Fidesz-KDNP, és bumm,

nagyobb értéke van a munkának, jobban megéri dolgozni, hiszen folyamatosan csökkennek a munkát terhelő adók és emelkednek a bérek, több mint duplájára nőtt a minimálbér és a szakmunkás minimálbér, és 68 százalékkal a nettó átlagkereset.

Nos, igen, azért az nem semmi teljesítmény, hogy 2008 óta, 11 év inflációját is követve duplájára nőtt a minimálbér, bár azt nem igazán értjük, Laci ezt hogyan számolta ki. És persze még a nettó átlagkereset is emelkedett. Leginkább az országgyűlési képviselőké, amit ugyebár a munkát különösképpen értékelő Fidesz-KDNP-s honatyák kezdeményeztek.

Az pedig már csak egy lényegtelen apróság, hogy a kormány által évről évre emelt járulékok hatására a bruttó minimálbér arányaiban egyre kevesebb nettó bért jelent.

A minimálbér alakulása 2008-tól 2019-ig:

Köszönjük, Laci, hogy vagytok, de tényleg!