Annyira szuper itthon az egészségügy, hogy Orbánék nagyvonalúan bevállalták három szír kórház finanszírozását

Persze a mi pénzünkből. Mert nekik fontos a keresztények megsegítése.

A migránsellenes dumát agyhalálig nyomó Orbán most büszkén jelentette be, hogy egy teljes évig finanszírozza három szíriai kórház működését.

Miután lezajlott a tegnapi fideszes sajtótájékoztató a migráns- és Soros-veszély kormányzati elhárításának fontosságáról, Orbán a Karmelita kolostorban fogadta Mario Zenari bíboros, szíriai apostoli nunciust, akinek átadta a magyar kormány szíriai humanitárius segítségnyújtásáról szóló okiratot.

Orbán ki merte mondani, hogy „Magyarország elkötelezett a Közel-Keleten szükséget szenvedő közösségek és családok megsegítésében, és szeretne hozzájárulni a háború okozta humanitárius katasztrófa enyhítéséhez”.

De azért emlékeztetett: „hazánk határozott álláspontja továbbra is az, hogy nem a bajt kell Európába hozni, hanem a segítséget kell oda vinni, ahol baj van”.

Mert nálunk ugye nincs. Magyarországon annyira kiválóan, olajozott gépezetként funkcionálnak a kórházak és az egészségügyi ellátórendszer, hogy bátran építhetünk kórházat Vietnamban, és nyugodtan finanszírozhatunk hármat Szíriában is. Persze a minap Rétvári Bence elmondta, hogy itthon is „tovább emelik” az egészségügy színvonalát, így arra az 505 millió forintra, amit az aleppói Szent Lajos Kórház, a damaszkuszi Francia Kórház és a szintén a szír fővárosban lévő Olasz Kórház egyéves működéséra biztosítanak, innen nem fog hiányozni.