"Világszínvonalú egészségügy": itt félned, halnod kell?

Egyre több helyen már időpontot sem tudnak adni, mert nincs orvos. A rózsaszín propagandafelhőket durván eloszlatja a tragikus, komor valóság. A hazai egészségügyi ellátással kapcsolatban pedig lassan naponta jön elő egy újabb lesújtó hír, a héten is több olyan szomorú eset látott napvilágot, ami könnyen lehet, hogy emberéleteket követel majd, és amiről a lakájmédia mélyen hallgatni fog.

A hét elején mi is beszámoltunk róla, hogy távozott a Honvédkórházból a koraszülött intenzív osztály vezetője, egyszerűen azért, mert elege lett, no nem csak Nádor Csabának, hanem több orvosnak is az intézményben. A kórház egyik dolgozója így foglalta össze a jelenlegi állapotokat:

Azt sem tudjuk, holnap mi lesz, nemhogy egy hét múlva.

Pár nappal később aztán az RTL tudósított arról, hogy a kőbányai Bajcsy-Zsilinszky Kórházban orvoshiány miatt nem tudnak időpontot adni hasi ultrahangra, ezért várólistára teszik az embereket, de hogy mikor kerülnek majd sorra, azt senki sem tudja.

Egyelőre nincs orvosunk

- mondta a kórházból valaki a telefon végén azt a mondatot, ami soha nem hangozhatna el egy európai országban, de ez Magyarország, ez itt szinte mindennapos eset!

Az RTL Klub híradója rámutat, hogy országszerte sem jobb a helyzet, a magánrendelőkben egyelőre még igen, persze ott fizetni kell, amit nem mindenki engedhet meg magának, így jobb híján vár a sor(s)ára.

Még egy kis Honvédkórház

Burány Béla, a Honvédkórház Sürgősségi Betegellátó Centrumának távozó megbízott vezetője is elismerte,

hogy 2018. szeptember 1-én egy működésképtelen SBC-t vettem át. Az orvos-létszám a gyógyítási feladatok ellátásához minimálisan szükséges szint felét sem érte el [...] a szakdolgozói oldal is messze elmaradt az elégséges szinttől, mennyiségében és minőségében egyaránt.

- írta levelében Zacher utódja, majd hozzátette, hogy betegmegfigyelő monitorokból, vérgáz-készülékből, vérnyomásmérőből, EKG-ból, lélegeztető gépből és hőmérőből is hiány volt.

Fenti történéseket egyetlen héten belül produkálta a magyar egészségügy!

Vajon egy ilyen hírek hallatán mire gondol egy fideszes szavazó? Gyurcsááány? Sorooos???

És az vajon eszébe jut, hogy közel 10 éve imádott pártja, a Fidesz van kormányon, élén a pocakos "vezérrel"? Hogy a teljesen felesleges, megalomániát kielégítő stadionok építése helyett talán az utolsó órában lévő egészségügyet kellett volna rendbe tenni? Visszaszorítani az egyre gyakoribb, kórházi fertőzések miatt bekövetkező halálozások számát? Megszüntetni az orvoshiányt, eszközhiányt és a brutális várólistákat, amit sokan sajnos betegségükből adódóan nem is tudnak kivárni?

PanchoArena_v_Korhazterem