Tényleg havi ötmilliót keresnek átlagban a magyar NB I-es focisták? És mi tartja életben a rendszert? (videó)

Spoiler: Igen, sőt! Nem fog örülni, ha megtudja, mi tartja el a piacot.

Az ország egyik legismertebb sportközgazdásza az ATV vendége volt a héten. Muszbek Mihály a cirkuszművészethez hasonlította a piacot, annak nyitottsága miatt, majd hozzátette, ahhoz a szórakoztatóipari produkcióhoz képest, amit nyújt a labdarúgó, hazánkban durván sokat keresnek a focisták.

Mindezt úgy teszik, hogy a méregdrága stadionokban (1-2 csapatot leszámítva) rendre üres lelátók, maroknyi szurkoló előtt szerepelnek, javulás pedig egyáltalán nem várható ebben a tekintetben (sem).

A brutális közpénzmilliárdokból működő akadémiák évek óta nem termelnek minőségi játékosokat, kiemelkedő eredményt szintén nem tudnak felmutatni, az elképesztő ütemben és pénzekből létrejövő stadionokba nem mennek ki a nézők, tehát a milliós fizetésekkel bíró futballistákra nem igazán kíváncsiak, közben az ország egészségügyi ellátása (hogy csak egy lesújtó helyzetben lévő területet emeljünk ki a sok közül) olyan rossz állapotban van, mint a "vezér", miután 20 lépcsőfokon átküzdi magát. Mégis mi indokolhatja, hogy a magyar fociba évek óta egyre több közpénzmilliárdot szórjanak?

Észérvek biztosan nem. Persze akad itt még más magyarázat is, például egy adag személyes érdek, megalomániával fűszerezve...

don_quijote

Felcsut_stadion