Itt vannak a nevek: Ők lehetnek a Jobbik EP-képviselőjelöltjei!

„Biztonságos Európát, szabad Magyarországot!” – hangzik a Jobbik EP-kampányszlogenje. A Jobbik tegnapi évadnyitó rendezvényén bemutattak öt, a május végi európai parlamenti választásokon történő szavazásra buzdító kampányfilmet. A szereplők jobbikos politikusok, akik feltehetően a legerősebb ellenzéki párt EP-képviselőjelöltjei is egyben. Számunkra legalábbis meglepetés lenne, ha nem az alábbi személyek szerepelnének a párt EP-listáján. A sorrendről sincs egyelőre hír, de azon is elcsodálkoznánk, ha nem Gyöngyösi Márton, a párt egyik legismertebb arca lenne a listavezető. Íme a nevek!

A Jobbik - a programalkotáson túl - ütőképes csapattal, felkészült szakemberekkel készül a májusi európai parlamenti választásra.

 - vezette fel az évadnyitó rendezvényen a kampányfilmeket a konferanszié, Perge Henrietta.

Pánczél Ágnes, az agymosó és álhírgyártó fideszes közmédiáról, Lukács László egy egységes határvédelmi programról, Bana Tibor a magyar kormány EU-s pénzeket lenyúló orbáni politika elleni európai fellépésről, Brenner Koloman, az önrendelkezési jogról, a magyar kisebbségek autonómiájáról, Gyöngyösi Márton pedig a magyarok elvándorlásáról és a bérunióról beszél a kampányfilmekben.

A kampányvideókban szereplő politikusok egyikétől sem áll távol a nemzetközi politika.

Az egyik kampányfilmben megszólaló Pánczél Ágnes a Jobbik nemzetközi sajtósa, az ellenzéki párt elmúlt éveinek számos nemzetközi sajtóeseményeinek szervezője és lebonyolítója.

ep02

Pánczél Ágnes

Gyöngyösi Márton, a párt első számú külpolitikusa gyermekkora egy jelentős részét családjával külföldön, Egyiptomban, Afganisztánban, Irakban, illetve Indiában töltötte. Meglehetősen világlátott, több nyelven beszélő fiatalként szerzett diplomát az egyik leghíresebb európai egyetemen, az írországi Trinity College-ban az ezredfordulón, majd olyan nemzetközi cégek vezető tanácsadójaként dolgozott, mint a KPMG vagy az Ernst & Young. Nyolc éve a Jobbik külügyminiszter-jelöltje, jelenleg pedig a legnagyobb ellenzéki párt frakcióját vezeti és a párt elnökhelyettese.

ep06

Gyöngyösi Márton

A németül és angolul kiválóan beszélő Lukács László György, a Jobbik egyik legtehetségesebb politikusa, aki mindeddig a parlamenti frakció első számú egészségügyi szakpolitikusa volt, ugyanis a jogász végzettségű parlamenter egészség-gazdaságtani szekértőként is végzett az ELTE-n.

ep03

Lukács László György

A soproni német családban született germanista, Brenner Koloman öt éven át látta el az ELTE Bölcsészettudományi Kar stratégiai dékánhelyettesi feladatait, emellett számos német és osztrák egyetemen vendégoktató, valamint az MTA Nyelvtudományi Bizottságának tagja. A német kisebbségek ügyében és a határon túli magyarok ügyében egyaránt elkötelezett politikus 1996 és 2017 között az Európai Nemzetiségek Föderatív Uniójának tagjaként tevékenykedett, az áprilisban realizálódott jobbikos országgyűlési mandátumának megszerzése óta a parlament külügyi és a nemzeti összetartozás bizottságának tagja.

ep04

Brenner Koloman

Bana Tibor, szentgotthárdi politikus, parlamenti képviselő, aki 2010-2014 között az Európai Ügyek Bizottságának tagjaként, illetve immáron nyolc éve bizottság alelnökeként dolgozik.

ep05

Bana Tibor

Amint azt már említettük, feltehetően nem véletlen, hogy a fenti politikusok voltak a EP-kampányfilmek szereplői. Nem csodálkoznánk, ha őket látnánk viszont a legerősebb ellenzéki párt képviselőiként az Európai Parlamentben, az Unió legfontosabb jogalkotó intézményében.

ep01

A kampányszlogen