Hogyan akar egy fővárost igazgatni egy olyan ember, akinek a kerületében még a parkolás is veszteséges?

A hét kérdése.

Nem gondolnánk, de a jelek szerint megtörténhet, hogy egy fizetős parkolás veszteséges legyen az önkormányzat számára, Zuglóban ugyanis pontosan ez a helyzet. A kerületben két éve írtak ki közbeszerzést a fizetős parkolási rendszer kialakítására és üzemeltetésére, 2+2 éves időtartamra - írta meg a 24.hu.

Az eleinte becsült összegnél 1 milliárd forintnál is magasabb ajánlatot adó konzorciumot bízták meg a munkával, érdekesség továbbá, hogy a három indulóból kettőt - köztük egy olcsóbb ajánlatot adót - ki is zártak a versenyből.

2017-ben, az első, nem teljes évben 490 milliós mínuszt termelt a fizetős parkolás az önkormányzat számára, a tavalyi évben pedig további 250 milliót. Mindez a 14. kerületi jegyzőtől származó adatokból derült ki, amelyeket Várnai László, önkormányzati képviseló (CivilzuglóEgyesület) hozott nyilvánosságra.

a parkolás bevezetésekor még milliárdos nyereséget ígértek, a fejlesztések leendő forrásaként mutatták be a fizető parkolást

- emlékeztet Várnai.

Olyan is előfordult, hogy az időközben kibővített fizetőövezet határait nem jelölték figyelmeztető táblákkal.

Azon túl, hogy egészen elképesztő ez a történet, érdemes megjegyezni, hogy a „zseniális produkciót” felmutató kerület polgármestere bizonyos Karácsony Gergely, aki bár a jelek szerint a saját kerületében sem képes megbirkózni egy elsőre nem éppen megoldhatatlannak ígérkező feladattal, arra azért képesnek tartja magát, hogy egész Budapestet igazgassa. A baloldal jelenlegi állapotáról egyébként sokat elmond, hogy ez az ember így is megnyerte a háziversenyt Horváth Csabával szemben.

Már csak az a kérdés, hogy a választók elhiszik-e karácsonyi mesét, tényleg Tarlós kihívóját látják Zugló polgármesterében, vagy rádöbbennek, hogy Karácsony számára április 8-hoz hasonlóan túlságosan magasnak bizonyul az a kerítés...

Zuglói önkormányzata egyébként időközben reagált az adatokra, szerintük minden rendben van a fizetős parkolási rendszerrel. Bár úgy látszik probléma van, valójában nincs. És erről különben sem ők tehetnek. Ja, és ez egy hosszútávú projekt, szóval nincs itt semmi gond.