A Fidesz szerint a képviselőkre ugyanazok a törvények vonatkoznak, mint más emberekre :D

Biztos ezért nem támogatták annak idején a Jobbik azon kezdeményezését, hogy a korrupció elleni harc, illetve a közpénzek védelme Alaptörvény szintű védelem alá kerüljön. Vagy, hogy a politikusbűnözők dupla büntetést kapjanak.

2017 márciusában napirendre sem vette a magyar Országgyűlés kormánypárti többsége a Jobbik azon Alaptörvény-módosítását, amelyet a közpénzek védelmében terjesztett a Ház elé az ellenzéki párt.

Az antikorrupciós törvénycsomagot még Vona Gábor hirdette meg, Lex Lúdas Matyi címmel, a Fidesz természetesen nem támogatta. Sőt, Kósa Lajos egyenesen hülyeségnek nevezte. Bár ebben tulajdonképpen semmi meglepő nincs. Kósa Lali, az Kósa Lali.

„Őszintén megmondom ezt inkább Lex Hülyeségnek lehetne hívni, mert teljes mértékben felborítaná a Magyarországon eddig alkalmazott jogi hierarchiát” – jelentette ki 2017 elején.

És most mit mond Balla György fideszes képviselő?

A képviselőkre ugyanazok a törvények vonatkoznak, mint más emberekre.

Persze, nem egy korrupciós ügy kapcsán jutott ez eszébe, hanem az ellenzék Parlamentben tanúsított magatartása miatt.

Szerinte, ha egy képviselő törvényt sért, akkor annak ugyanúgy következménye kell, hogy legyen, mint más emberek esetében. Vagyis, ha "a képviselők az ülésteremben agresszívan, erőszakosan viselkednek, akkor annak nyilvánvalóan következménye kell, hogy legyen". Erre tett javaslatot a Házelnök a törvényekkel összhangban, és ezt a javaslatot a Fidesz és a KDNP képviselőcsoportja támogatta. :D :D :D 

Ezt pedig egy fideszes politikus szájából hallva, így péntek ebédidőhöz közeledve nyugodtan elkönyvelhetjük a hét viccének is.