Még egy céget szerzett meg Kósa Lali "nem stróman" édesanyjának vállalkozása

Apránként, de bővül Kósa Lali édesanyjának érdekeltségébe tartozó Méker Kft. céghálója.

Kósa Lajos 83 éves édesanyjának érdekeltségi körébe tartozó Méker Kft. 2018. december 13-án szerezte meg a nyomdai előkészítő tevékenységet folytató Kaméleon Dizájn Kft.-t - írja az mfor.hu.

Úgy tűnik, a "nem stróman" által vezetett vállalkozásnál mindenhez is értenek, ugyanis az is mostanában derült ki, hogy a Méker tulajdonos lett a gabonatermesztő Bászna Gabona Kft.-ben, amit tavaly év végén jegyzett be a Nyíregyházi Törvényszék Cégbírósága.

A Jobbik részéről Szilágyi György közleményben reagált a hírre:

"Ismét bővült Kósa Lajos cégbirodalma, ezúttal a Kaméleon Dizájn Nyomdai Előkészítő és Reklámtervező Kft.-t "kebelezte be" édesanyja sertéstenyésztéssel foglalkozó cége. Izgalmas kérdés, hogy hogyan függ össze az állattenyésztés a nyomdai előkészítéssel, de biztosan van rá megfelelő fideszes magyarázat. A stróman tevékenység közkedvelt fideszes berkekben, gondoljunk csak a miniszterelnök és kedvenc gázszerelőjének a kapcsolatára. A Jobbik többek közt ezért is kezdeményezte, hogy az országgyűlési képviselők ne csak a saját, hanem közeli hozzátartozóik vagyonnyilatkozatát is hozzák nyilvánosságra, ezzel is átláthatóbbá téve a közéletet. A fentiekből is látható, hogy a Fidesz miért tiltakozik ez ellen kézzel-lábbal."