Na jó, ennél jobb a héten már biztosan nem lesz: Jurák Kata méltatja Gajdics Ottót

Mert Gajdics Ottó egy „ikon”. Pedig, azt hittem, ez a jelző már egybeforrt a Kossuth-díjas nemzeti-konzervatív-keresztény orákulummal. De ezek szerint a polgári oldal telis-tele van ikonokkal.

Mint ismert, a Magyar Idők február 6. óta Magyar Nemzet néven jelenik meg. És mint ismert (?), a Magyar Időknél dolgozik egy rendkívüli tehetséggel megáldott, kritikus gondolkodó, akit Jurák Katának hívnak. Igen, ő az a visszafogott polgári elme, akiről ez a videó készült:

Na most, a Magyar Idők megszűnésével egy időben az is kiderült, hogy nem Gajdics Ottó lesz a Magyar Nemzet főszerkesztője, bár a Magyar Időket egészen kiválóan irányította, ami az Orbánoltár-építést illeti. És ez szegény Katánknak nagyon, de nagyon fáj. Mert ő szívvel-lélekkel csinálja ezt a szakmát, és nem tud ezen túllendülni. Nekünk mondjuk egy másik testrész jutott eszünkbe, de sebaj, mi tovább tudunk lépni.

Szóval, Kata így ír az Ottóval meghitten együtt töltött időről:

Nekem Gajdics Ottó egy ikon, egy etalon, akire szakmailag, emberileg fel tudtam nézni. Miatta igazoltam át a Magyar Időkhöz, hogy a nyomtatott sajtó csínját-bínját Tőle tanulhassam. Büszke vagyok arra, hogy az "ő szárnyai alatt" váltam igazi publicistává és ő volt az, aki bízott bennem annyira, hogy a Karc Fm-en a mélyvízben is megállom a helyem, a Paláverben. Mindig, mindenben számíthattam rá.

Kata, nyugi, ne légy szomorú, csak dúdold halkan, hogy „Tiszta fény Ébressz fel,/És adj nekem új erőt/Még egyszer”. Hiszen benned is ég az a láng.