Élőlánc az Akadémia körül: már a tudósoknak is csak a tüntetés maradt Orbán „Bucilacija” ellen!

Ne legyenek kétségeink! Palkovics „Bucilaci” László nem önjáró és nem önszántából nyomja fullba a kretént, Orbán libériás inasa csak végrehajtja, amit az ura kér tőle. Ha be kell szántani a magyar tudományos életet, akkor beszántja. Ha a Fidesz kifizetőhelyévé és fiókszervezetévé kell tenni a Magyar Tudományos Akadémiát, akkor megteszi. Ha az egyetemi autonómiát kell sárba taposni, akkor kétlábbal ugrál a sárban. És ha mindezért egyszer felelősségre vonják majd, akkor - ahogyan a történelemben lenni szokott - a főnökére fog majd mutogatni. Nem tudhatjuk, hogy mi késztet valakit arra, hogy „dzsuvaként” kerüljön a történelem szemétdombjára, csak sejtjük, hogy a betegesen vágyott pillanatnyi hatalom. Ne irigyeljük, hadd élvezze ki ezt a néhány évet, hadd fürödjék meg a hatalomban, hiszen amint vége ennek a rémálomnak, Révai József és Marosán György mellé kerül egy kupacba az idők végezetéig.

Kedd délután egy és négy között élőláncot szervez a Magyar Tudományos Akadémia épülete köré az Akadémiai Dolgozók Fóruma. Az MTA alkalmazottjait tömörítő szervezet az alapkutatások felszámolása és Akadémia elleni alantas kormányzati támadások ellen tiltakozik. A szervezők arra kérik a tüntetőket, hogy a keddi rendezvényre csak egy könyvet hozzanak magukkal.

Az Orbán bunkósbotjaként funkcionáló „Bucilaci”, a magyar tudományos élet elleni egypárti merényletek végrehajtóembere még nem tudja, hogy az a fa, amibe éppen belevagdossa a fejszéjét, az egy lassan kétszáz éves magyar tölgy.

Végig annak tudatában kell harcolni a percemberek ellen, a Magyar Tudományos Akadémia minden rendszert és hóhért átvészelt, ezt is túl fogja élni. Annál győzedelmesebb lesz a visszatérés, minél nagyobb a jelenlegi küzdelem. Mi is az MTA allegóriájának címe: Borúra derű!