Orbán saját magát árazta be: az évértékelőjén olyat ígért, aminek - egy korábbi ígéret alapján - már 2018-ra teljesülnie kellett volna - videó

Az ígéretekkel már tele a padlás, ennél a kormánynál egyébként is csak kampánycélokra valók, nem csoda, hogy Orbán talán nem is emlékezett arra, hogy amikor vasárnap azt mondta, 2022-re minden gyerek számára lesz bölcsődei férőhely Magyarországon, akkor semmi mást nem tett, csak megígérte annak a problémának a megoldását, ami, ha tartja korábbi ígéretét, már nem is lehetne probléma. Novák Katalin "zsenialitását", szervilisségét pedig jól mutatja, hogy ő nem is bonyolódott bele ennyire a témába, csak simán letagadta, hogy korábban 2018-ra ígérték a 60 ezer bölcsődei férőhelyet.

A Bölcsődei Dolgozók Szakszervezete - nem véletlenül - kétkedve fogadta a miniszterelnök 2022-re tett ígéretét - derült ki az RTL Híradójából.

A kormány ugyanis 2015-16-ban azt is megígérte, hogy 2018-ra 60 ezer bölcsődei férőhely lesz az országban - jelenleg 47 ezer van.

Novák Katalin most röhögve tagadta le a nyilvánvalót. Persze szegény az, aki már ígérni sem tud, és gerinctelen az, aki még a megszegett ígéretét is letagadja. A fideszes szereplőkkel kapcsolatban pedig - aki nem a közpénzből tolt propagandát lélegezve éli mindennapjait - az pontosan tudja, hogy azt sem szabad elhinni, amit kérdeznek. Talán egy területet kivéve: ha egy új, méregdrága stadion, súlyos közpénzmilliárdokból való felépítésének tervéről van szó, akkor rendre beváltják ígéretüket.