Bálint gazda: a jó cselekedet magában hordja a jutalmát, nem kell, hogy más jutalmazza meg

Úgy érzi, ma is igaz a francia forradalom három célkitűzése: legyen szabadság, legyen egyenlőség és legyen közöttünk testvériség.

Mint arról beszámoltunk, a fideszes többség újra elkaszálta azt a javaslatot, hogy a kerület díszpolgárának válasszák.

Bálint György most arról is beszélt, hazudna, ha azt mondaná, hogy nem esett volna jól neki a kitüntetés, és talán hasznát is vették volna neki az emberek.

Több embernek tudnék segíteni, ha a kertjükben, a háziállataikkal, a kutyáikkal, a macskáikkal van valami problémájuk. Tudnék tanácsot adni, de ezentúl is fogok. Nem azon múlik, hogy valakinek van-e valami plecsni a mellén, hanem azon, hogy mit tanult meg az elődeitől, a szüleitől és én a humanizmust tanultam meg tőlük.

- mondta a kertészmérnök az ATV-nek.

Nos, Bálint gazda szavaival nem nagyon lehet vitatkozni, mint ahogyan az is egyértelmű, mit tanulhattak elődeiktől, szüleiktől, a humanizmusról azok az emberek, akiknek döntéseit, személyes, szánalmas és piti okok határozzák meg. Azok, akik a kormánypártok szervilis szereplőiként egy olyan irányba terelik az országot, ami semmilyen körülmények között nem elfogadható.

Bár könnyen lehet, hogy a helyi, méltán ismeretlen és jelentéktelen fideszeseknek - például a Fidelitas-tag Vincze Ágnesnek, akinek a legfőbb szakmai érvei ekképpen hangzanak: „ha pitiseg ha nem én sem szdszes múlttal sem szocialista múlttal nem támogatok senkit diszpolgarnak” - fogalmuk sincs a Bálint gazda által említett szavak és értékek valódi jelentéséről. Persze nem is ezért tartják őket…