Itt kell lenned, hogy elhidd: Ilyen, amikor a fideszes troll „angolul” akciózik – videó!

Tényleg nem tudtuk eldönteni, hogy sírjunk vagy nevessünk, amikor megnéztük azt a videót, ahogyan egy - a saját anyanyelvén is írásképtelen, magát újságírónak képzelő - pincér konyhanyelven felkérdezi Frans Timmermanst, az Európai Bizottság alelnökét a magyar fővárosban „angolul”. A Bede Zsolt névre hallgató legújabb fideszes troll, Bayer Zsóti új kedvence éppen az összes magyar ember nevében kérdezett, amikor elsötétült az univerzum és az egész naprendszer minden magyarját nyakon öntötte a szekunderszégyen érzése. Nos, ha ez a Fideszt népszerűsítő EP-kampány egyik eleme a májusi választások előtt, akkor az Európai Néppártnak tényleg vége van.

Elkaptuk! Nekiestünk Timmermansnak Budapest utcáján – címmel jelentetett meg egy videót a Vadhajtások nevű, még balkáni viszonylatban is indokolatlanul nívótlan színvonalú zúgportál. Nos, a cím igaz. Ez ugyanis valóban nem egy interjú, nem párbeszéd, hanem egy szélsőségesen kormánypárti troll kiabálása, illetve kajabálása olyan nyelven, amilyen nyelven nem tud.

A rendőrségi jegyzőkönyvek tanúsága szerint a kihallgatásokon sokkal „jobban” teljesítő, pontosabban vamzerkedő Bede Zsolt az alábbi videóban visszarepít bennünket párszáz évet az időben és megmutatja, hogy milyen lehetett, amikor az európai ember először találkozott kannibálokkal. Bede hungoljából szemezgettünk a „legérdekesebb” részeket:

No, no, no! Fróm dö pípöl, fróm dö pípöl széj, not goverment média! Wát árju duing hír, ször?! Hángerien pípöl, őőőő, do not vánt juropiön komisöl plen. Refudzsísz, ví dont vant, no Fidesz, áj em dö pípöl! (…) Soros! Hazaáruló!

De inkább nézzék meg saját szemükkel! Vigyázat a szégyenérzet elkerülhetetlen…

És akkor most, ahogyan a latin mondás tartja Audiatur et altera pars! vagyis „hallgattassék meg a másik fél is”:

Itt nézhetnek meg egy valódi interjút Frans Timmermansszal.