Legendák találkozása az Analog Music Hall-ban! - Kortársak és Dr. Beat egy este

Sokan emlékeznek rá, mások ma sem tudnak nélküle élni. Vajon mi ez? Ez bizony a 80-as évek elektronikus, new wave, szintipop világa, ami olyan nagy hatással volt a hazai könnyűzenére, hogy még most, évtizedek múltán is szinte virágkorát éli. Nem véletlen, hogy a hazai Depeche Mode rajongótábor, még ma is az egyik legjelentősebbnek számít Európában. A DM hagyatékán cseperedett zenekarok sokasága pedig hatalmas sikereket élt meg a 80-as évek végén és a 90-es évek elején.

Kultikus helyszín és hangulat jellemezte a legnagyobb DM klub világát, a városligeti Petőfi Csarnok hőskorában, ahová sok ma is aktív és később sikeressé vált zenész is járt. Ezek a bulik egyfajta bölcsőként ringatták a feltörekvő szintipop és kapcsolódó zenei műfajok csapatait. Az egész estés mókák alkalmával gyakran léptek színpadra ismert csapatok és kaptak helyet feltörekvő kezdők is. Így állt színpadra annak idején az ismertebb csapatok közül a hazai Bonanza Banzai, Dr.Beat, vagy épp a nemzetközileg is ismert Nitzer Ebb és a Front 242. Az újként bemutatkozó zenekarok között, pedig számos olyan csapat szerepelt, akikre még ma is jól emlékszünk. 

Az elmúlt évtizedek a zenei műfaj iránti szeretetet nem tudták elkoptatni, azonban a nagyívű bulik ritkábbá váltak és eltűntek a korábban jellemző, koncertekkel egybekötött szeánszok, így a ma ébredező, új zenekarok már nem tapasztalhatják és nem élvezhetik építő erejét annak az igazi, erős közösségnek, ami mindvégig jelen volt az újak első szárnycsapásainál. A bulik pedig kisebb helyekre költöztek, felaprózva önmagukat. 

Vannak, akik nem elégednek meg ezzel a helyzettel és szeretnék újra felépíteni mindazt, ami nem csak a nosztalgikus rajongók számára érdekes, hanem a műfajt újként ápolni kívánó fiatalabb generációnak is lehetőséget teremthet egyben. Az Analog Music Hall, mint helyszín és a We Are Legends, mint szervezőcsapat, új kezdeményezésével azt tűzte ki céljául, hogy a műfajnak új otthont adva, rendszeresen tartandó eseményekkel, lehetőséget teremt az éra új, feltörekvő csapatainak és ezzel együtt, az igazi legendákat is újra színpadra állítja. Ez az eseménysorozat a mostantól rendszeresen megrendezésre kerülő „Meet the Synth Party”, mely éjszakába nyúlva ad koncertlehetőséget a fellépő zenekarok- és az egésznek keretet biztosító videódiszkó számára egyaránt. Az első esemény rögtön két legendát is színpadra állít, ők a Kortársak és a Dr.Beat.


Időpont: 2019. február 23.

20:00h KORTÁRSAK "30+1" Születésnapi koncert!
/// Az 1991-es ÁB Popfesztivál, abszolút győztese, "Az ölelés sem véd" című dalával, a Kortársak zenekar lett. Aki megtapasztalta, az sosem felejti elképesztő energiáik és profizmusuk tökéletes összhangját. Most újra együtt a csapat!

22:00h "Meet the Synth" party FARSANGI Videódiszkó!
/// Depeche Mode, New Wave, 80's szintipop és rokon műfajok nagy találkozása, hangban és képben! LED-Videódiszkó.

23:30h Dr. BEAT
/// Szilágyi "Sziko" Gábor és Garam Péter klasszikus dörgedelmet ígér mindazoknak, akik tudják, hogy mit jelentenek azok a dalok, mint pl. Dr.Beat, Információ, Valami bizarr dolog...

A helyszínről: Az Analog Music Hall hónapokkal ezelőtt, Újbudán nyitotta meg kapuit és fiatal kora ellenére az Év Helyszíne szakmai díját kapta a Musicexpo rendezvényén, a Hangszeresek Országos Szövetségétől. A komplexum önmagában is kuriózum, hiszen egy helyen működik jelenleg 31 zenekari próbaterem, egy 550 fős koncertterem, 60nm-es színpaddal, egy zenész kávézó, szintén saját kisszínpaddal és egy hangszerjavító, hangszerbolt. Mindez, folyamatos fejlesztés és bővítés alatt áll. Nem véletlen, hogy a helyszín az ügy mögé áll, hiszen az egyik alapító-tulajdonos, Lányi Lala, aki maga is a 80-as évek DM bulijaiból indult első zenekarával a NewTimes-al, majd lett országosan ismert a jelenleg is sikeres és aktív Kozmix együttessel.