Felér egy beismerő vallomással: Polt Péter nem tud eleget tenni a brüsszeli meghívásnak!

Mai hír volt, hogy az Európai Parlament pénzügyi ellenőrző bizottsága raportra hívta Magyarország legfőbb ügyészét, Polt Pétert, hogy számoljon be az OLAF által korábban feltárt, a magyar hatóságoknál viszont lényegében elsikkadt, részben az Orbán-családot is érintő uniós források elcsalásával kapcsolatos ügyekről. Gyakorlatilag már az is felért egy beismerő vallomással, amikor a magyar kormány a közelmúltban kivette azokat a számlákat az Európai Bizottságnak leadott elszámolási csomagból, melyeket Orbán vejének, Tiborcz Istvánnak a volt cége, az Elios állított ki az eredetileg uniós pénzeket is felhasználó közvilágítási projektekről. Ennek eredményeként most a magyar adófizetőknek kell kifizetniük azt a cca. 13 milliárd forintot, amivel Orbán vejének cége az adott ügyben gazdagodott. Az Orbán Viktor számára egyre kínosabb történet azonban itt még nem ér véget, Polt Péter ugyanis mai levelének tartalma még inkább megerősítette, hogy Orbán egész környezete érintett a milliárdos csalásokban, a legfőbb ügyész „úr” ugyanis sajnálatos módon nem tud eleget tenni a Bizottság meghívásának.

Ez lényegében beismerése annak, hogy a Tiborcz István, foglalkozására nézve vő, érdekeltségébe tartozó cég törvénytelen, korrupt módon nyúlta le az uniós pénzt

– írta Jávor Benedek, az Európai Parlament magyar képviselője még az Elios-számlák kivételére utalva.

Nos, akkor Polt Péter mai levele pedig a csúcshab a habtortán, ami azt az egyre általánosabb vélekedést, illetve - nem éppen alaptalan - gyanút erősíti Európában, hogy Magyarországot egy bűnszervezet  vette hatalmába,, aki a választási csalásoktól sem riad vissza. Az Orbán-család bűnügyeivel szemben rendkívül nagyvonalú Polt Péter az Európai Parlament Költségvetési Ellenőrző Bizottság elnökének, Ingeborg Grässlenak címzett levelében - lényegében mondvacsinált indokokra hivatkozva - elutasította a meghívást, mint írja „a szoros határidővel és előzetes egyeztetés nélkül történt meghívásnak” nem tud eleget tenni, illetve még a látszatát is el akarja kerülni annak, hogy „a bizottsági meghallgatás politikai kampányeseménnyé váljon”.

Ügyes húzás. Ja, nem, inkább rohadtul átlátszó  és szánalmas! De, ami késik, nem múlik - szól a mondás.