Újabb bizonyíték arra, hogy a Fidesz számára csak a hatalom megőrzése fontos, a magyar adófizetők boldogulása nem

A határon túliak 3,3 milliós lakástámogatást kapnak, ez járhatna a magyar adófizetőknek is, csak éppen a Fidesz leszavazta. Vajon miért?

A kérdésre pofon egyszerű a válasz, elég két dolgot párhuzamba állítani:

A Fidesz itthon megszüntette a lakástakarékok állami támogatását, ami főként a kormánypártok számára nem éppen számottevő szavazóbázist jelentő fiatalok boldogulását segítette volna jelentős mértékben.

A Vajdaságban ezzel szemben úgy ad a magyar kormány 3,3 millió forintot házvásárlásra, hogy ehhez semmiféle önrész nem szükséges, egy forintot sem kell érte befizetni.

Ebből élesen látszanak a kormány szándékai, és az, hogy Orbánt kizárólag a hatalmának fenntartása foglalkoztatja, ez pedig csak úgy lehetséges, ha a számára fontos szavazókat „meggyőzi”, miközben - ha szükséges - mindent és mindenki mást háttérbe szorít.

Miután a DK törvényjavaslatát - miszerint fentebb említett támogatás a Magyarországon élőknek is járjon - a kormánypárti képviselők a parlament gazdasági bizottságában egyszerűen lesöpörték, az ellenzéki párt tegnapi közleményében kiemelte, hogy

ismét bizonyságot nyert, hogy a Fidesz határon túli szavazatvásárlásra költi a magyar adófizetők pénzét, akiket csak fejőstehénnek, alsóbbrendű állampolgárnak tart, az Orbán-rendszer szemében, egy határon túli magyar felsőbbrendű a Magyarországon élő magyarokhoz képest.

Szégyen és gyalázat, hogy éppen azok nem kapnak majd 3 millió 300 ezer forintot házvásárlásra, akik ezt a programot fizetik.

Ez a kormány már több ízben bizonyította, hogy kiválóan használja a magyar adófizetők pénzét saját céljainak elérésére. Gondoljunk csak arra, hogy miből tartják fenn a szánalmas hazugsággyáraikat, és milyen módszerekkel érték el április 8-án, hogy újabb négy éven át folytathassák a kizsákmányolást, a stadionok építését, a strómanok, köreik mesés gazdagodását. Jól látszik, hogy a bevált taktikán nem kívánnak változtatni, és amíg hagyjuk, az egyébként általuk semmibe vett nyugdíjasok, a cigányság és a határon túliak irányába is folyamatosan hasonló "gesztusokat" tesznek majd, ha érdekeik éppen úgy kívánják.