Ilyen csak a mesében van, meg persze Magyarországon: olyan „sportnapot” szerveztek egymillióért, amin hárman rugdosták a labdát

Nem egyszeri esetről van szó, a Hajdú-Bihar megyében, Kismarján bejegyzett Harmadik Évezred Innovációs Alapítvány évek óta működik. 2018-ban pedig közleményben tudatták, hogy 450 millió forintos, vissza nem térítendő támogatást kaptak arra, hogy sportnapokat tartsanak olyan régiókban, amelyek kevésbé fejlettek. 448 településről van szó. A cikkben szereplő történetekkel, a bizonyos „sportnapokkal” kapcsolatban pedig az elképesztő, hihetetlen, abnormális szavak már kevésnek bizonyulnak. Figyelem, ez nem valami fikció, ezek az esetek megtörténtek, erős és büszke hazánk bicskanyitogató produktumai. Ez Magyarország.

A nemes cél az volt, hogy "a családok közösen eltöltött szabadidős tevékenysége gazdagabbá és színesebbé tegye a mindennapjaikat", valamint hogy közösséget építsen, és alapot teremtsen a jövőjükre. Csodálatos! Egy egyszerű matematikai művelet elvégzését követően megállapítható, hogy településenként nagyjából 1 millió forint állt rendelkezésre.

Nézzünk néhány példát, ami remekül mutatja, hogyan fejlődött és lett gazdagabb a „sportnapoknak” köszönhetően, a családok szabadidős tevékenysége, valamint mindennapjaik. Hogyan épült a közösség és a jövő az alapítvány kemény munkájának köszönhetően. A következő képeket egyébként ők töltötték fel (és azóta törölték is) Facebookra. :-D :-D :D

Fájon például ők mind a hárman nagyon ügyesen passzolgattak. (Tényleg hárman voltak az egész rendezvényen.)

45560808_1375665472576553_4870564450639282176_n

De Felsőgagyon is szenzációsra sikerült a buli, itt cigizve biciklizgettek.

2

Komádiban nem is vacakolt a rendkívül profi csapat holmi szervezéssel, itt a falunap volt a sportnap is egyben.

3

Vagy itt van például a homrogdi "sportnap", igaz, hogy itt nem olyan sok, csak egy ember sportolt, de ő aztán tényleg mindent beleadott:

7Grt4xTH9Z61CGHXs

Ne feledkezzünk meg Tiszaszalkáról sem, ahol egy csapat szőlőmunkás pózolt egyet:

7GrtFaF88mnEICB2s

Az említett alapítványnál egyébként olyan vastag a bőr az arcon, vagy olyan gyér a szürkeállomány, hogy fentiek tudatában az alábbi mondat olvasható weblapjukon:

A különbség a között, amit megteszünk és amire képesek lennénk, megváltoztathatná a világot.

Tényleg elfogytak a szavak. Pláne, ha belegondolunk, hogy vajon hány hasonló eset lehet még országszerte, amiről nem is tudunk?

A fenti ügynek egyébként remélhetőleg lesznek következményei, ugyanis mindezt Hadházy Ákos szúrta ki, ő pedig feljelentést tesz, valamint az OLAF-nak is jelenti az esetet. Végezetül álljon itt az alapítvány reakciója, amit a 444 megkeresése után írtak:

A megrendezésre kerülő események tartalmukban, létszámukban eltérnek egymástól. Az Ön által megemlített esemény az ország egyik legszegényebb településén valósult meg, ahol igen nagy kihívást jelentett az ott élő lakosság bizalmát elnyerni, kimozdítani őket komfortzónájukból. Ezen eseményeken résztvevők egyéni, személyre szóló személyiségfejlődését nem lehet összehasonlítani egy-egy nagyvárosban megrendezett aktív sportéletet élő lakosságnak szóló sportcsarnokban megrendezett sporteseménnyel. A programoknak pont az a lényege, hogy közösségek alakuljanak, melyek rendszeresen együtt mozognak.

Az EMMI közben sietve bejelentette, hogy szigorú ellenőrzést ígérnek a sportnapok ügyében. Persze, biztosan így is lesz... Legalább olyan "kemény", "alapos" vizsgálódásra számítunk, mint amilyet a fideszes főügyész, Polt Péter mutatott be Tiborcz István és az Elios esetében.
Őszintén, én néha még mindig abban reménykedem, hogy mindez, ami ma hazánkban történik nem a valóság, és egyszer majd levegő után kapkodva, ijedten, de lassan mégis megnyugodva felébredünk és konstatáljuk, hogy ez az egész csak egy rossz, egy nagyon rossz álom volt.