Sargentini leoltotta az Origo stábját, úgyhogy megírták, hogy rájuk támadt

Az Origo az Európai Parlement folyosóján támadta le Judith Sargentinit, hogy azt a színvonalas újságírói kérdést feltehessék neki, amit a gazdáik itthon megírtak. Vagyis azt, hogy „mit gondol a nyíltan antiszemita Jobbik és a baloldal összefogásáról”.

Az EP folyosóján valójában semmi más nem történt, csak az, amit a fideszes nagyurak rendszerint alkalmaznak a Parlamentben. Azt, hogy nem állnak szóba ellenzéki médiumokkal. Most kiderült, hogy a kormánynyaloncok viszont nagyon a szívükre tudják venni, ha velük szemben is ilyen magatartást tanúsít valaki. Bár még ezt sem mondhatjuk, ők nem a szívükre veszik az ilyesmit, egyszerűen csak alkotnak belőle egy teljesen más történetet, amolyan igazi fluffermédiásat.

Most pedig nem egy vicc következik, hanem azok a sorok, amit a fenti eseményekről az Origo írt, szó szerint:

Sargentini viselkedése azért is furcsa, mivel pont ő szokta Magyarországot azzal vádolni, hogy nem érvényesül hazánkban a szólás és sajtószabadság, miközben egy egyszerű kérdésre nem hajlandó válaszolni. Stábunk egy sajtó számára kijelölt helyen kérdezte a zöldpárti képviselőt, de úgy látszik, számára a sajtószabadság addig tart, amíg számára kellemes médiumok, kellemes kérdéseket tesznek fel.

Na, de ez még nem is a csúcspont. Az igazi bértollnoki megvillanás akkor kapott teret, mikor a Hír TV a következőképp hozta ugyanezt az anyagot:

Akár kommentálhatnánk is, de igazság szerint ezt már nem lehet.