Miért retteg a Fidesz ennyire az ellenzéki együttműködéstől?

A Fidesz jelenlegi taktikája egyszerű, mint egy marék szotyi: mindenhol rettegni kell a nácinak nevezett Jobbik és a szemkilövetőnek titulált baloldal esetleges együttműködése kapcsán. A náci jelzővel a baloldali szavazóknak, a szemkilövetővel pedig a jobbikosoknak üzennek. No és persze ott vannak még az európai politikusok, akiket a kormánypárti médiamunkások úton-útfélen ugyanezzel a kérdéssel rongálnak: Ön mit szól az antiszemita/náci/szélsőjobboldali (szabadon választható!) Jobbik és a baloldali pártok együttműködéséhez? Ezzel nyilvánvalóan azt akarják elérni, hogy a befolyásos külföldi politikusok – megelégelve az újságírói zaklatást – minden befolyásukkal próbálják megakadályozni a magyar ellenzéki pártok együttműködését. Van egy rossz hírünk: nagyon átlátszó! De miért rettegnek a kormánypártok ennyire az ellenzéki együttműködéstől?

Nem véletlenül mantrázzák a kormánypárti képviselők minden második felszólalásukban azt az új kormánypárti üzenetet, miszerint „megalakult a kisnyilasok és szemkilövetők szövetsége”. A kormánypártok ugyanis mindent elkövetnek annak érdekében, hogy a jobbikos és a baloldali szavazók szemében is vállalhatatlanná tegyék a választási koordinációt. Ennek egyetlen oka van: a koordinációval le lehet győzni a Fideszt.

Nem új gondolat, hogy a kormánypártoknak koránt sincsen akkora ideológiai szavazótáboruk, mint amekkorára az áprilisi választásokból következtetnénk. Az áprilisban megnyert választás ugyanis egyszerű logisztikai győzelem volt: a jellemzően kistelepüléseken élő szegény, kihasznált közmunkás, nélkülöző nyugdíjasokat és a megvásárolható nincstelen embereket szállították az urnákhoz, illetve szállították házhoz a szavazóurnát. S bár a városokban - ellenzéki visszalépések hiányában részben sikerrel - is ugyanezen módszert alkalmazták, azonban az nyilvánvalóvá vált, hogy az urbánus rétegek kevésbé kiszolgáltatottak és nincsenek olyan mértékben elidegenedve, mint a falvakban élő idősebb lakosság.

Jó példa a koordináció nélküli fiaskóra Miskolc, ahol a jobbikos Jakab Péter 127 szavazattal kapott ki. Itt három választói helyszín döntötte el a Fidesz győzelmét: az alsózsolcai telep, az idősek otthona, illetve a hajléktalan szálló. Ha áprilisban bármely ellenzéki jelölt visszalépett volna Jakab Péter javára, akkor ma Miskolcnak – a választáson egyéni mandátumot szerző - ellenzéki képviselője volna. És ezt Orbán is jól tudja, hiszen az általa irányított Rogán-Kubatov csoportok irányításával történt a fideszes választási logisztikázás. Azt is lehet tudni, hogy a helyi kormánypárti erők pedig több helyen a konkrét választási csalástól sem riadtak vissza, de ez most szétfeszítené cikkünk témáját. Szóval az Orbán által többször hangoztatott centrális erőteret úgy kell elképzelni, mint mondjuk a Jupitert a négy legnagyobb holdjával. Külön-külön, a Io, az Európé, a Ganümédész és a Kallisztó is csak tehetetlenül keringenek a monstrum bolygó körül, viszont, ha egyetlen holdban egyesülne a tömegük, akkor - a tömegvonzás általános törvényei alapján - nyilvánvalóan megváltozna a meteorokra, a kisebb holdakra, valamint magára a bolygóra gyakorolt hatásuk. Külön-külön, a Jobbik, az LMP, az MSZP és a DK is nyilvánvalóan nem lehet a kormánypárt ellenfele, azonban egy választási koordinációval megváltozna a mostani felállás, hiszen a Fidesz az "egy az egy ellen" választási felállástól, formációtól tart a leginkább. Ezért pumpálnak tele pénzzel kamupártokat és jelölteket, ezért próbálják leszalámizni, belülről, megvásárolt vagy megzsarolt kriptofideszesek által bomlasztani az ellenzéki pártokat és ezért mantrázzák mindenütt a kisnyilasok és szemkilövetők szövetségét.

Itt egy kis ízelítő a kormánypárti lakájok propagandamunkájából. Ahogyan arról már korábban beszámoltunk az alábbi videó kapcsán a bértollnokok azt írták, hogy Judith Sargentini lábbal tiporta a sajtószabadságot, csak mert nem adott nekik interjút. Sőt, a HírTv egyenesen azt állította, hogy Sargentini rátámadt a stábra :D  Biztosan elfelejtették, hogy Orbán több éve rutinból hajt el minden független magyar újságírót a fenébe, csak még hozzá böffenti, hogy "féknyúz", ami egyébként a kormánypárti szennyportál esetében még igaz is lenne. Nézzék csak mi a legfontosabb kérdés: 

(Főkép: Koszticsák Szilárd/MTI)