Hurrá: már „csak” 28.000 honfitársunk vár egészségügyi beavatkozásra

Kásler Miklós ismét nagyot ment. Arra azonban nem gondolt, hogy több hónapos várólistákról a 21. században nem is lenne szabad beszélni, és talán nem is kéne, ha az Orbán-kormány nem külföldi kórházakat támogatna, és nem dobna ki az ablakon ürességtől kongó stadionok építésére százmilliárdokat.

Csökkentek a tervezhető egészségügyi műtétek várólistái, az elmúlt öt évben az akkori 70 ezres betegszámhoz képest mára a tervezhető beavatkozásokra várók száma 28 ezerre csökkent, ezzel Magyarország az európai középmezőnybe került.

- jelentette be az emberi erőforrások minisztere egy tegnapi sajtótájékoztatón.

Arról már nem is beszélve, hogy az "elmúlt öt évben" gyaníthatóan rengetegen rájöttek, hogy itthon jobban járnak, (már ha megtehetik), hogy fizetős szolgáltatást vesznek igénybe, és nem várnak hónapokat a "világszínvonalú" egészségügyi ellátásra

A folyamat pozitív, de külön figyelmet kell fordítani azokra a beavatkozásokra, amelyeknél hatvan napnál hosszabb a várakozási idő

- jutott elképesztően váratlan következtetésre a Káslerhez hasonlóan megdöbbentő szakmai erényeket csillogtató egészségügyért felelős államtitkár, Horváth Ildikó.

Miközben a Fidesz szervilis egyedei továbbra is "teszik a dolgukat", a valóságban a magyar egészségügy soha nem látott mélységekbe süllyedt.

De azért köszönjük, Miki bácsi. Ez tényleg elképesztő "siker"! Alig várjuk már a legújabb agymenését, mondjuk az orvos, vagy éppen az eszközhiánnyal kapcsolatban, de szívesen meghallgatnánk rendkívül éles eszmefuttatását a kórházi fertőzések következtében, egyre nagyobb számban előforduló halálozásokról, vagy éppen arról, hogy mi a helyzet az ország több pontján, lassan teljesen működésképtelenné váló sürgősségi ellátásról.