Varga Mihály általános iskolában tartott pénzügyi órát, és nem, nem szakadt rá a plafon

Növelni szeretné a gyerekek pénzügyi tudatosságát.

Varga Mihály – ahogyan 2015 óta minden évben – idén is vállalta a Pénz7 programsorozat népszerűsítését, általános iskolásoknak tartott "rendhagyó pénzügyi órát". A III. kerületi Fodros Általános Iskola nyolcadikos diákjainak a "megtakarítások különböző formáiról, befektetési lehetőségekről és a kockázatok mérlegelésének fontosságáról" beszélt. A tanórán a jövedelem és a bevétel közötti különbség mellett a megtakarítások és a hitelezés formáinak ismertetésekor azokról a szempontokról is szólt, amelyeket egy-egy pénzügyi döntés – például hitelfelvétel – előtt figyelembe kell venni - számolt be róla a köztévé.

Mondja mindezt annak a kormánynak a pénzügyminisztere, amelynél Magyarország történelmében jó eséllyel még soha senki nem herdált el több közpénzt, soha senki nem tömött ki több oligarchát és jó pajtást, és amely semmit nem mérlegel, ha a hatalma megtartásáról van szó.

Annak a kormánynak a pénzügyminisztere, mely közel 10 év alatt még mindig nem volt képes megreformálni a kommunizmusból ránk rohadt oktatási rendszert. Azt az oktatási rendszert, amelyben a gyerekek nemhogy azt nem tanulják meg, hogy mit kell figyelembe venni egy hitelfelvételnél, hanem még azt sem, hogy hogy kell kitölteni egy sárga csekket és hány érkezik a postaládába egy hónapba. A paralelogrammákról ellenben bizonyára mindent tudnak.

Köszönjük meg hát Varga Mihálynak, hogy ilyen derék ember, és bevállalta idén is a szereplést!