Úgy tűnik, 9 év fideszes családpolitikai intézkedései egyáltalán nem vezettek eredményre

Gyöngyösi Márton írásbeli kérdéssel fordult Orbánhoz: Arra kíváncsi, vizsgálták-e, miért sikertelen a kormányzati családpolitika.

A Jobbik frakcióvezetője az alábbi kérdést fogalmazta meg az elmúlt 9 év sikertelen fideszes családpolitikai intézkedései kapcsán.

Tisztelt Miniszterelnök Úr!

A Központi Statisztikai Hivatal közzétette gyorstájékoztatóját a 2018. évi népmozgalomról. Ebben a következő megállapítások köszönnek vissza:

„Az előzetes adatok szerint 2018-ban a születések száma 1,9, a halálozásoké 0,4%-kal kevesebb volt, mint 2017-ben. A természetes fogyás 3,0%-kal, 1203 fővel emelkedett 2017-hez képest.”

„A teljes termékenységi arányszám becsült értéke 1,49 volt, megegyezett a 2017. évivel. A gyermekvállalási hajlandóság tehát nem változott.”

Erre való tekintettel kérdezem Tisztelt Miniszterelnök Urat, hogy véleménye szerint milyen okokra vezethető vissza, hogy az elmúlt 9 esztendő családpolitikai intézkedései láthatóan nem vezettek eredményre?

Várom megtisztelő válaszát!

Gyöngyösi Márton

Könnyen lehet, hogy Orbán nem fog válaszolni, az "erős és büszke" adatokat ugyanis meglehetősen nehéz lenne megcáfolni, megmagyarázni pedig még inkább.

Mindez pedig azt mutatja, hogy ráírhatják az ország összes plakátjára, bemondhatják minden zsebre vágott frekvencián és tévécsatornán, hogy „Magyarország jobban teljesít”, a valóság egészen mást mutat. Így van ez, ha az egészségügyről, az oktatásról, a bérekről, a munkahelyteremtésről, vagy éppen a családok helyzetéről van szó.