Madarat tolláról: Az izraeli főállamügyész bizalommal való visszaélés, csalás és vesztegetés miatt akar vádat emelni Orbán haverja, Netanjahu ellen

Orbán éppen egy héttel ezelőtt dörgölőzött ismét elszántan izraeli barátjához, és úgy tűnik, nincs szerencséje az időzítésekkel. Aviháj Mandelblit izraeli főállamügyész ugyanis csütörtökön, 40 nappal a választások előtt informálta Benjamin Netanjahu jogi képviselőit, hogy vádat akar emelni az izraeli miniszterelnök ellen bizalommal való visszaélés, csalás és vesztegetés miatt.

A Likud párt (azaz, igen, a Fidesz testvérpártja) reggel még benyújtott egy petíciót a Legfelsőbb Bíróságnak, hogy kérje a bejelentés elhalasztását a választás utánra, hiszen az 40 nap múlva esedékes, de a beadványt a bíróság elutasította - írta a Haaretzre hivatkozva a 444.hu.

A voksolásig azonban semmi nem fog eldőlni, a meghallgatások a szavazás után kezdődnek. Netanjahu majd akkor mondhatja el a saját verzióját, amivel meg is változtathatja a legfőbb ügyész álláspontját. Ha viszont nem jön össze, Mandelblit hivatalosan is vádat emel.

Netanjahu persze nem mond le.

Számunkra pedig mindez azért is különösen érdekes fejlemény, mert Orbán Viktor számos alkalommal bizonyította, hogy Netanjahu hűséges partnere, csicskája, kinek mi tetszik. Úgy fest, megtalálta a zsák a foltját. Persze, ha a magyar külügyminisztériumtól reakciót várunk a történtekre, akkor könnyen szembetalálhatjuk magunkat olyan nyilatkozatokkal, melyek szerint az izraeli főállamügyészt is Soros pénzeli.