Ellenzéki összefogás: Mirkóczki Ádám a közös jelölt Egerben

A megállapodás fontos állomása annak az egyeztetéssorozatnak, ami országszerte zajlik az ellenzéki pártok között. A Fidesz számára pedig minden ilyen bejelentés nagyon kellemetlenül sajgó pofonnal ér fel, hiszen a városokban jó eséllyel mérhet komoly csapást az ellenzék Orbánékra, ráadásul Egerben egy országosan ismert és elismert jelölt indul harcba.

"Mirkóczki Ádám lesz az ellenzék közös polgármesterjelöltje Egerben az őszi önkormányzati választásokon" - írta meg a Magyar Hang.

A jobbikos politikus mögé az MSZP, az LMP, a Demokratikus Koalíció és a Momentum is felsorakozott. A szavazólapokon nem lesznek majd pártlogók, a jelölőszervezet az Egységben a városért egyesület lesz.

Mivel Mirkóczki a legutóbbi országgyűlési választáson Egerben a kormánypárti indulót (Nyitrai Zsoltot) is maga mögé utasította, egy ideje már folytak az egyeztetések a jelöltségéről. (Nyitrai egyébként a választókerületben aratott győzelmét is csak annak köszönhette, hogy jó fideszes szokás szerint a kisebb településeken jobb eredményeket ért el, értsd: az ott élő embereket sikerrel tudták megvezetni, vagy mondjuk inkább úgy, hogy "motiválni".)

Amennyiben a Jobbik politikusa elnyeri a polgármesteri posztot - amire nagyon jó esélye van - le kell mondania képviselőségéről, ebben az esetben a párt dönthet arról, hogy listáról kit ültet majd a helyére.

- Mirkóczki Ádám 2010 óta országgyűlési képviselő,

- nyolc éven keresztül a nemzetbiztonsági bizottság tagja, az idei ciklusban pedig már a testület elnöke,

- évekig a Jobbik szóvivője, majd egy ideig a párt kommunikációs igazgatója is volt.

Mirkoczki-Adam-696x473

Fotó: Facebook/Mirkóczki Ádám