Bolsevik tempó, fideszes terror: egy fotó miatt rúgtak ki három embert a HírTv-ből

Igazi bolsevik-jakobinus tempó, ahogyan a HírTv vezetése kirúgta három munkatársát, amiért azok posztoltak egy fényképet az EchoTv és HírTv közös mikrofonszivacsáról. Információink szerint egy online szerkesztő, egy rendező, illetve egy riportert állásába került, mert egy olyan dologról tettek ki képet, ami egyébként néhány órával később amúgy is nyilvánossá vált.

2019. február 21-én jelent meg egy fotó az EchoTv és a HírTv hibrid mikrofonszivacsáról, a fúziót egyébként másnap bejelentették, de ezzel egy időben "nyomozás" indult annak kiderítésére, hogy kitől származhatott az ominózus fénykép. Ennek a vizsgálatnak az eredménye lett az említett személyek elbocsátása. A kirúgás - az ügyet elsőként közlő Media1 cikke alapján - bizonyítékaként állítólag egy biztonsági kamera videófelvétele szolgált, amin az látható, hogy a három tévés éppen a mikrofont fotózza.

Az elbocsátott munkatársak egyébként munkaügyi pert fontolgatnak a HírTv-vel szemben, mert véleményük szerint az elbocsátásuk teljesen jogszerűtlen.

(Főkép: Media1)