A Fidesz a csicskamédiáján keresztül adná be a szavazóinak, hogy jobb is, ha kilépnek az Európai Néppártból

A Magyar Nemzet hasábjain magyarázzák a magyarázhatatlant.

A Fidesz számára überkellemetlen lehet, hogy egyre többen szeretnék az Európai Néppárton kívül látni Orbánt és brancsát, ezért most kommunikációs stratégiát váltottak, és magyarázzák a bizonyítványt: tulajdonképpen jobb is, ha kilépnek.

Elérkezett az idő egy új szövetség megkötésére. Új szövetséget pedig csak úgy lehet kötni, ha a régit felbontjuk. Elérkezett az idő, hogy a Fidesz befejezze a megalázó egyezkedést az Európai Néppárttal. A néppárt már nem Helmut Kohl pártja. A mai néppárt nem különböztethető meg sem a szocialistáktól, sem a liberálisoktól. Ugyanazt mondják, ugyanúgy. Készen állnak az európai nagykoalícióra - áll a Magyar Nemzet egy név nélküli cikkében.

Amit vélhetően nem egy "újságíró" talált ki, hanem sokkal inkább a Fidesz pártközpontjának "trösztjei". 

És annak, aki nem értené az összefüggéseket - mert amúgy egybites szavazó - annak a végén azért konkretizálják is, hogyan kell gondolkodni:

A néppárt a szocialistákat és a liberálisokat választotta, nekik akar megfelelni. A Fidesznek egy útja maradt: az új szövetség útja. Orbán Viktor és a Fidesz lépjen ki az Európai Néppártból, és kössön szövetséget Matteo Salvinivel, az osztrák Szabadságpárttal, valamint a lengyel kormánypárttal! Ez ma Európa és a magyarság érdeke.

Hát, ööö... izé..., biztos van olyan, aki ezt kajálja, de pestiesen szólva, k..va gyenge...