Itt a nap fideszes vicce: Jól működnek és függetlenek a magyar bíróságok

Egy maroknyi, de annál hangosabb, egyéni érdekek motiválta közösség kelti a hangulatot a bíróságokon belül és azokon kívül is a sajtó egy részének támogatásával - véli a Miskolci Törvényszék elnöke. Álláspontját pont a Magyar Nemzetnek fejtette ki.

Répássy Árpád elárulta, hogy ritka, hogy egy bíró „kibeszél”, de most mégis fontosnak tartotta, mert szeretne megnyugtatni mindenkit, és világossá tenni:

csak egy maroknyi, de annál hangosabb, egyéni érdekek motiválta közösség kelti a hangulatot, miközben a csendes többség a bírói esküjét komolyan véve, legjobb tudása szerint, felelősségteljesen végzi a munkáját.

Ha már kibeszélés... Emlékszünk, mit mondott pl. Keviczki István bíró, aki december 15-én jelentette be lemondását a Fővárosi Törvényszéken?

Ezt:

"Gazdasági ügyekben azok kerülnek a vádlottak padjára, akik nem élveznek politikai védettséget, a bírósági kinevezések módja törvénysértő, az azok ellen felszólalókat lehazaárulózzák és új törvényekkel jelentéktelenítik el a bírósági rendszert" 

Keviczki állítása szerint nem mondják meg, hogyan kell ítélkezni, hanem a Polt Péter-féle ügyészség egyszerűen politikai alapon eldönti - főleg gazdasági ügyekben-, hogy miből lesz büntetőeljárás és miből nem.

„Vegyük példaként az Elios ellen bűncselekmény hiányában novemberben megszüntetett nyomozást. Ez tipikus példa arra, hogy az ember elolvassa az unió csalás elleni hivatalának, az OLAF-nak a jelentését, és azt gondolja, ebből nagyon komoly büntetőeljárás lesz” – fogalmazott.

Persze ez ugye csak hangulatkeltés volt.