Már 470.000 magyar szeretne csatlakozni az Európai Ügyészséghez!

Pedig a Hadházy Ákos által kezdeményezett petíció nem lett kiküldve minden egyes háztartásba, mint az Orbán-féle „Nemzeti Konzultáció” névre keresztelt kormánypropaganda, hanem jellemzően önkéntesek gyűjtik kültéri standokon az aláírásokat. Persze attól nem kell félnünk, hogy ez a közel félmillió ember meghatja Orbánt, hiszen, ha 3 millió ember írná alá a csatlakozási szándékot, a Fidesz-kormány akkor sem lenne vevő a csatlakozási ötletre, hiszen akkor a NER lényege veszne el, nevezetesen: a hatalmas vagyont jelentő uniós források kormánykörök által irányított, folyamatos és szervezett lenyúlása.

Hadházy Ákos újabb közleménye szerint a tavaly szeptemberben elindított petícióhoz eddig 470 ezren csatlakoztak. A független országgyűlési képviselő kiemelte, hogy a petíciót aláírók azt akarják elérni, hogy Magyarország is csatlakozzon az Európai Ügyészséghez. A mozgalommá fejlődött kezdeményezéshez – párthovatartozástól függetlenül - több ezer ember csatlakozott, akik fáradságot nem ismerve országszerte gyűjtik az aláírásokat.

A politikus a napokban többször elmondta, hogy mától újult erővel indul a gyűjtés: a főváros 15 pontján, illetve vidéken is újraindul a közterületi, illetve a kopogtatásos gyűjtés. A cél még mindig az ominózus egymillió aláírás összegyűjtése, ami a jelek szerint nem tűnik lehetetlen vállalkozásnak.