Miközben Orbánék elhitetnék velünk, hogy hazánk mindenben (is) jobban teljesít, az EU legszegényebb régiói közül három is Magyarországon található

„Négy itthoni térség, vagyis a 19 megye közül 12, az egy főre jutó GDP szerint egy csoportba került Bulgária, Románia, Lengyelország és Görögország legelmaradottabb körzeteivel..., egyre masszívabban a sereghajtók közé tartozik gazdasági fejlettsége alapján Magyarország nagyobbik fele az EU 28 államának 281 régiója között."
- írta meg a napokban a HVG. Ennek okán pedig eljátszottunk a gondolattal, mi lenne, ha a súlyos közpénzmilliárdokból az arcunkba tolt hazug kormánypárti propaganda helyett a valóság szerepelne a plakátokon, vagy éppen a televízióban.

A féltve őrzött hatalmának megtartása miatt az igazságot mindenáron elfedni igyekvő kormány elnyomása alatt persze ehhez komoly képzelőerőre van szükség. De azért próbáljuk csak meg, képzeljük el, hogy mondjuk Orbán, a brutális hasát látva valószínűleg hatalmas napi kalóriabevételét teljesítve, véletlenül lenyelne egy kolbászba, vagy szalonnába rejtett igazságszérumot/tablettát, aminek hatására az alábbi szánalmas, nevetséges üzenetek helyett a tényekkel szembesítenék a választókat. Ebben az esetben ezen a plakáton sem ez a vicc szerepelne:

plakat2960x640

Amit egy milliomos fideszes is az arcunkba tolt:

images_(1)

hanem mondjuk az a felirat, ami megfelelne a valóságnak, vagyis, hogy

A magyar minimálbér az egyik legalacsonyabb az EU-ban!

Vagy itt van például az idősek hülyítésére szolgáló ostobaság, mely azt hivatott elhitetni velük, mennyire jó, hogy emelkedtek (valójában szánalmas mértékben) a nyugdíjak:

1220158

Miközben Magyarország kormánya csak választások idején foglalkozik a nyugdíjasokkal, akiknek a zöme egész évben nyomorog.

Vagy nézzük például ezt:

nő_a_foglalkoztatottság

Ami helyett inkább azt kéne közölni az emberekkel, hogy folyamatosan nő a munkaerőhiány, és mára szinte minden területen komoly gondokat okoz az országban. 

Bár a sort még hosszasan folytathatnánk, végezetül álljon itt a cikket ihlető hírrel kapcsolatos hazug propaganda:

nő_a_gazdaság

Miközben a valóságban

a magyarok még a volt szocialista országok között is egyre hátrébb csúsznak a rangsorban. 

És, hogy mi történne még, ha valamilyen csoda folytán a propagandagyárak az igazságot hirdetnék, vagy a megvezethető emberek nem nyelnék be kérdezés nélkül a hazugságokat?

Orbán és vele együtt a simlis bagázs végre a helyére kerülne.

borit