Vastag bőr: Kövér László 2020-ban Trianon-emlékévet szeretne, miután rendre leszavazták a Jobbik erről szóló javaslatát

Rinocérosz bőr tarthatja azt az elegáns bajuszt.

Kövér László a Kárpát-medencei Magyar Képviselők Fóruma (KMKF) pénteki budapesti plenáris ülésén belengette, hogy a fórumnak fel kellene kérnie az Országgyűlést, hogy 2020-at nyilvánítsa a magyar nemzeti összetartozás évének, „amikor nem pusztán emlékeznének a trianoni tragédiára és tisztelegnének száz év magyar nemzedékeinek nemzethűsége előtt, hanem a térség népei felé tett új együttműködési ajánlat révén a közép-európai jövőt is szolgálnák”. 

Kövér Lászlónak volt bőr az arcán ezt mondani azok után, hogy tavaly októberben a DK-val közösen szavazták le a Jobbik javaslatát, mely arról szólt, hogy 2020-at Trianon-emlékévvé nyilvánítsák.

A trianoni országcsonkítás 100. évfordulójának alkalmára a Jobbik 2017 márciusban is egy határozati javaslatot nyújtott be arról, hogy 2020-ban Trianon-emlékév legyen. A Fidesz-KDNP természetesen ezt sem támogatta, az Országgyűlés Nemzeti Összetartozás Bizottságának aktuális ülésén elbukott az ötlet. 

És akkor a Kövéri összetartozás-ünnep hangulatában emlékezzünk meg arról is, hogy 1990. június 4-én a Fidesz képviselői kivonultak a Trianon-emléknapról, amit ugye parlamenti jegyzőkönyv támaszt alá.

"ELNÖK: Tisztelt Képviselőtársaim! Több oldalról fordultak hozzám képviselőtársaim, hogy a mai napon emlékezzünk meg a számunkra oly tragikus trianoni béke 70. évfordulójáról egyperces néma felállással. Kérem képviselőtársaimat, álljunk fel! (Egyperces néma felállás, a FIDESZ képviselői kivonulnak.) Köszönöm szépen" - áll a jegyzőkönyvben.

Semmi különös, csak a fideszes köpönyegforgatás n+1. fejezete.