Orbán Viktor sikerei: 10 éve nem vettek fel annyi hitelt, mint idén januárban

Egy biztos: ha nem lenne a brutális erővel, szünet nélkül tolt, országhülyítő propaganda, Orbán úgy elveszne, mint Kósa Lajos két mondat között, vagy mint Németh Szilárd egy fitneszteremben.

Bizonyára ön is találkozott, sőt, tán párbeszédet is folytatott - vagy legalábbis próbált - olyan fideszes szavazóval, akinek érvrendszere a Gyurcsány, migráncs, Brüsszel szavakból áll, ha a haldokló egészségügyről, az oktatásról, a szánalmas bérekről, nyugdíjakról, a kivándorlásról, vagy éppen a Magyarország (mindenben is) jobban teljesít, hazug kormánypárti kampányról van szó.

Egyeseknek persze kibővültek az érveik, így gyakran hangzik el irányukból a „Persze, ha olyan rossz mindenkinek, miért van állandóan sor az üzletekben?” vagy itt van például a „Fejlődünk és erősödünk, nézd meg, már mindenkinek van kocsija is!” szenzációsan elmés okfejtés is.

Nos, azon túl, hogy manapság már többnyire nem szekérrel közlekedünk, és bizonyos világgazdasági tényezőknek köszönhetően egy autó sem számíthatna luxuscikknek, ezen a ponton sem árt egy kicsit a rendkívül hasznos, ám sajnos sokaknak igencsak megerőltető, gondolkodás művészetét gyakorolni.

A money.hu elemzéséből például kiderül, hogy

a lakáshitelek és személyi kölcsönök piacán, az új folyósítások összege megközelítette a 100 milliárd forintot, azaz egy munkanapra több mint 4 milliárd forint hitel jutott januárban!

A 62 milliárd forintos összeg 9 százalékos növekedést jelent a lakáshiteleknél, ez az elmúlt 10 év legmagasabb adata. Az új személyi kölcsönök összege pedig egyenesen 25 százalékkal, 34 milliárd forint fölé ugrott, amire ugyancsak nem volt példa az elmúlt évtizedben!

Ugye, kedves fideszes szavazók, ebbe nem olyan könnyű belegondolni, pláne, hogy ebben az időszakban bizonyos Orbán Viktor és kormányzással nem törődő, simlis bagázsa volt és sajnos még van az ország élén...

Foglaljuk is össze: csak januárban 95,85 milliárd forint értékben nyújtottak új személyi kölcsönöket és lakáshiteleket, ez 14 százalékos éves emelkedést jelent.

Ja és még valami, mi magyarok, legalábbis közülünk minden hatodik/hetedik személy hitelre vásárol gépkocsit is. Enélkül ugyanis sem lakásvásárlásra, sem autóvásárlásra, és úgy általában a megélhetésre, boldogulásra sincs esélye annak, aki nem húz/húzott el kalandvágyból innen olyan messzire, amilyen messzire csak tud…Ezeket a terheket pedig sokan életük végéig nyögik.

Miközben lépten-nyomon az adóforintjainkból fizetett, hazugság ömlik az arcunkba, miszerint Magyarország jobban teljesít, a strómanok pedig soha nem látott mértékben híznak egyre nagyobbra és nagyobbra.

Orban_lancos_comicstyle_01