A Fidesz csicskái voltunk - lerántotta a leplet a KDNP működéséről a párt korábbi budapesti elnöke

Újpesten is megvalósul a teljes ellenzéki összefogás, miután a Jobbik, az MSZP, a DK, az LMP, a Momentum és a Párbeszéd is Szalma Botondot támogatja. A KDNP-ből egykor kizárt budapesti elnök most a Magyar Narancsnak adott interjút, a beszélgetés pedig pontos képet fest arról, miként működött és működik ez a - szó szerint - mérhetetlen népszerűségű párt.

Az ellenzék közös polgármesterjelöltje a 2014-es kizárásával kapcsolatban elmondta, hogy bár ő volt a szervezet budapesti és helyi elnöke, egyáltalán nem vonták be a jelöltállításba, alapszervezetük kihagyásával döntöttek Wintermantel Zsolt indítása mellett. Ezt természetesen elfogadhatatlannak tartotta, így „válaszként” független jelöltként ő is elindult a posztért, mire rögtön kizárták a pártból. Beszédes, hogy a KDNP újpesti alapszervezet 90%-a ezt követően rögtön kilépett.

A folyosón különösen, ott erősen lapogatták a vállam. Bent a teremben viszont lehajtott fejjel ültek. A pártban mindenki félti a megszerzett helyét, és nem alakultak ki demokratikus viselkedési normák. Csicskái voltunk a Fidesznek. Az történik a KDNP-ben, amit a Fidesz diktál

- hangzik a politikus szintén sokatmondó válasza arra a kérdésre, népszerű volt-e KDNP-ben.

Szalma kitért arra is, hogy Semjénnel ellentétben ő meg akarta szüntetni a kettős párttagságot, szerinte

a kettős tagság egyszerűen nevetséges. Korábban is azt mondtam, el kéne dönteni, hogy vagy van KDNP, vagy nincs. Akkor legyünk inkább egyszerűen a Fidesz tagjai. Olyan nincs, hogy délelőtt az Újpest, délután meg a Fradi mezét vesszük fel.

Apropó Semjén, a jelekből ítélve úgy tűnik, őt mindez nem zavarja, bármikor bármilyen "mezt", szerepet felvesz és örömmel bújik a csicskajelmezbe is, hogy csaholva alakíthassa szerepét és kielégülten, farokcsóválva tapsolhasson a gazdinak.

077

De a szervilis szereplők után térjünk vissza Szalma Botondhoz, aki polgármesterként a pénzügyek rendbetételével kezdené meg a munkát, mint azt az interjúban kifejtette:

végig kell nézni a vagyonvesztéssel kapcsolatos ügyeket, és a pénzcsapokat el kell zárni. Továbbá három kiemelt pontja van a programomnak: az újpesti bérlakásprogram, átalakítása, az egészségügyi ellátás javítása, benne a várólisták csökkentése, valamint a közlekedés újraszervezése.

Nem beszéltünk még Újpest jelenlegi, fideszes polgármesteréről, egy másik, nem éppen irigyelt tulajdonságokkal rendelkező Zsoltiról, Wintermantelről, aki, ha nem is újraszervezésre, de a jelek szerint újratervezésre készülhet…

(Borítókép: Szalma Botond. Fotó: Sas Benedek / Szalma Botond Gyula / Facebook)