De szép! Orbán a gyűlölet miatt aggódik

Igen, volt képe leírni az új-zélandi miniszterelnöknek küldött levelében, hogy a gyűlölet nem ismert határokat. Leírta az az ember, akit a gyűlöletkeltés tart hatalmon 9. éve.

Az Új-Zélandon történt brutális terrortámadás sajnálatos módon ismét bebizonyította, hogy a 21. században a gyűlölet, az erőszak és a terrorizmus nem ismer határokat - írta Orbán Viktor Jacinda Ardern új-zélandi kormányfőnek küldött részvétnyilvánításában, amelyet Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóirodát vezető helyettes államtitkár juttatott el hétfőn az MTI-hez.

A magyarok nevében mély együttérzését fejezte ki a Christchurchben történt terrortámadás miatt és le merte írni azt is, hogy

Magyarország és kormánya elítéli az erőszak minden formáját, és a továbbiakban is támogatja a terrorizmus és az erőszakos szélsőségek visszaszorítására tett nemzetközi erőfeszítéseket.

Arról azonban nem tájékoztatta az új-zélandi miniszterelnököt, hogy három nappal ezelőtt Orbán egyik kedvenc udvari bolondja éppen azon elmélkedett, hogy titkosszolgálati akció volt a mészárlás, mert ezzel is a "bevándorlás-ellenes erőket" akarják gyengíteni. És nem említette azt sem, hogy a fideszes lakájmédia online felületein az átmosott agyú kormánypárti kommentelők között nem egy akadt, aki helyeselte a tömeggyilkosságot, csak mert muszlimok az áldozatok. Nem kell doktori ahhoz, hogy rájöjjünk, ez nem másnak köszönhető, mint Orbánék szisztematikus gyűlöletkampányának, ami jelenleg a kormánypártok egyetlen politikai terméke.

Ja, s a merénylő, Brenton Harrison Tarrant 2018 novemberében bizonyára kizárólag szeretetet és együttérzést szívott magába, mikor Magyarországon járt...