Gyöngyösi Márton az EP-választások tétjéről: bérrabszolgaság és diktatórikus rezsim vagy szabad Magyarország? - videó

A Jobbik frakcióvezetője-elnökhelyettese napirend előtti felszólalásában a közelgő Európa Parlamenti választások jelentőségéről beszélt. Hamarosan választhatunk!

Megengedjük-e azt, hogy Orbán Viktor kivezesse Magyarországot az európai országok közösségéből, és felelőtlen politikájával egy bérrabszolgaságra alapuló diktatórikus rezsimet alakítson ki?

- kezdte felszólalását a jobbikos politikus, majd pártja biztonságos Európát, szabad Magyarországot, tisztességes béreket, gyarapodást ígérő politikáját állította szembe az egészen más érvek mentén működő, orbáni elnyomással.

Gyöngyösi megjegyezte, hogy a sajtószabadságot korlátozó, az ellenzéki pártokat az ÁSZ-on keresztül mindenáron elpusztítani szándékozó, az egyetemeket, az MTA-t vegzáló Fideszt már a saját barátai sem tűrik meg a Néppártban. Szerinte két lehetséges út áll Orbánék előtt:

Vagy kivezetik Magyarországot az európai közösségből, vagy pedig hasonszőrű demagóg barátaikkal belülről verik szét az Európai Uniót.

Az ellenzéki politikus arról is beszélt, hogy a Jobbik milyen célokkal megy az EP-be. Az alábbi videót azonban nem csak ezért, hanem Orbán Balázs vergődése miatt is érdemes megnézni, az államtitkár ugyanis minden igyekezete ellenére rendkívül szánalmas módon és erőtlenül reflektált a felszólalásra. Persze nem könnyű, ha az ember birtokában nincsenek észérvek…