Nagyon aggódunk: először az Echo Tv, most meg a Magyar Krónika? Mi jön még?

Az ember még fel sem ocsúdott abból a sokkból, amit az Echo Tv megszűnésének híre okozott. Nézők ezrei, százai, na jó…tucatjai forgolódtak éjszaka álmatlanul az ágyukban, miközben Dobos Marianne és a többi szervilis, rendkívül tehetséges szereplő sorsának alakulása miatt aggódtak. Erre most kiderült, hogy bizonytalan a Bencsik Gábor által fémjelzett havilap sorsa is. Hát milyen világ ez?

Tegnap mi is megemlékeztünk arról, hogy az Echo Tv szánalmas trolljai tátott szájjal szaladtak bele abba a bizonyos erdőbe, persze szó szerint mérhetetlen népszerűségüket látva nem volt meglepő az a döntés, hogy megszüntetik az egyik leginkább bűzölgő, rendkívül színvonalas propagandacsatornát, hogy aztán beolvasszák azt egy másikba.

Még nem tettem le minden reményről, de kénytelen voltam az előfizetőknek jelezni, hogy mi az, amiért felelősséget tudok vállalni

- mondta Bencsik András bátyja az Indexnek, miután kétségessé vált a lap hosszú távú finanszírozása, egészen pontosan csak 2019. áprilisig tudnak garanciát vállalni a megjelenésre. Bencsik arra kérte az előfizetőket, hogy fizessenek be csekken a lapnak 650 forintot, ha továbbra is igényt tartanak rá.

A folytatásra ígéretet még nem kaptam, de reménykedem

- tette hozzá.

Mindez persze nem akkora meglepetés, miután azt már lehetett tudni, hogy a Magyar Krónika nem került bele a Közép-Európai Sajtó és Média Alapítványba, ami nem meglepő módon a kormányközeli médiumokat hozta helyzetbe. A jelek szerint pedig a jobbára kulturális profilú, kormánypárti lapra nem tartottak igényt.

Természetesen azért mi is nagyon reménykedünk. Nagyon nehéz, szomorú napok ezek. Még a végén a rendkívül szervilis Marsi-Gönczi duónak is más munka után kell néznie, tényleg és mi lesz, ha mondjuk a Prosti Srácokkal is történik valami? Csak nem…Azért ők elég szorgalmasan teszik a dolgukat.

Egyébként is, ha megszűnik néhány fluffermédium, még akkor is marad bőven. Legfeljebb nem a piac 90, csak 88 %-át uralja majd a hazug propaganda.

médiatulsúly