Objektív újságírás: A fideszes médiamunkás korrupcióról szóló dokumentumokat kapott, de inkább eldobta

Tudjuk, a jobboldali-konzervatívnak hazudott állampárti propagandagyár médiamunkása nem írhat az állampárt korrupciós ügyeiről. Úgyhogy tulajdonképpen semmi meglepő nincs a szervilizmus éppen aktuális XV. kerületi megjelenítésében.

A Mérce írta meg, hogy hétfő délután tartottak közgyűlést a XV. kerületben, ahol a kerület fideszes többsége nem volt hajlandó megszavazni az ellenzéki polgármester, Németh Angéla által benyújtott költségvetést, és leszavazták a fideszes alpolgármester eltávolítását is. Ez is egy megszokott mechanizmus, de ami ezúttal plusz csavart jelentett a helyi közigazgatás jogállamiságra nem hasonlító napi rutinjában, az az MSZP helyi képviselőjének, Bihal Dávidnak az akciója volt.

Bihal felszólalása után odasétált a közmédia és a Hír TV tudósítóihoz, és korrupciós ügyekről szóló papírokat próbált meg átadni az "újságíróknak" azzal a felkiáltással, hogy reméli, a pártatlan tájékoztatás jegyében leközlik őket.

A dokumentumok szerint állítólag van olyan fideszes képviselő a testületben, akit jogerősen elítéltek, illetve szó van arról is, hogy a korábbi polgármester és az alpolgármesterei egymást bízták meg különböző szerződésekben összesen több százezer forint értékben.

Na most, ez a Fidesz és az adófizetők által kitartott médiumokat egyáltalán nem érdekli, és ezt az alkalmazottjuk kiválóan be is bizonyította. A papírokat ugyanis nemes egyszerűséggel dobta át egy másik asztalra azzal a lendülettel, ahogy kapta őket.

Taps, taps, taps, taps! Talán fizetésemelés is várja majd ezt a szakmai kiválóságot.