Sajtószabadság: A propagandaközpont letiltotta a Baló György haláláról szóló cikkeket

A Debreciner nevű Facebook-oldal közzétett posztjából kiderült, a központi újságoldalakat összeállító budapesti szerkesztőség egy olyan körüzenetet küldött a megyei napilapoknak, amiben azt írták, „Balót nem hozzuk”.

A szégyen nem elég erős kifejezés arra, amit az alávaló fideszes propagandagépezet központjában dolgozó bérfirkászok művelnek a tegnap sajnálatos módon 70 éves korában elhunyt Baló Györggyel, akinek a valódi újságírás egyik kiválóságaként napestig lehetne sorolni az érdemeit.

Tegnap egy egészen felháborító és legalább annyira elszomorító poszt jelent meg a Debreciner Facebook-oldalán. Ennek lényege, hogy egy „Balót nem hozzuk” tárgyú körlevelet küldtek ki hétfő délután a megyei napilapok vezetőinek a központi újságoldalakat összeállító budapesti szerkesztőségtől, melyben azt írták, hogy Baló György halálhíre nem fog megjelenni az általuk szerkesztett lapokon, így „mindenki vérmérséklete szerint kezelje a hírt helyben”.

A kép forrása: Debrecenier

Vagyis jól láthatóan a direktíva adott: a „központ” nem kíván beszámolni egy olyan pártatlan újságíró kolléga haláláról, aki még tudta mi az a becsület, a szakmaiság és esze ágában nem volt belesimulni az erkölcsileg egyre romlottabb, feneketlen mélységekbe süllyedő NER-be. Ezzel a húzással egyúttal pedig választás elé is állították a megyei napilapok szerkesztőit: vagy beszámolnak valamilyen formában (akár így mínuszos hír keretében) Baló halálának híréről - ami a jelenlegi médiahelyzetben pillanatok alatt az az állásukba kerülhet -, vagy totálisan elhallgatják, mintha mi sem történt volna.

Nos, kedves „morális fölényben” lévő „jobboldali újságírók”, szerintetek rendben van ez így? Ez lenne az általatok oly’ sokszor emlegetett nagy sajtószabadság? Hánynunk kell tőletek!