Így röhögték ki Orbánt a brüsszeli sajtótájékoztatóján - videó

Miután tegnap este az Európai Néppárt úgy döntött, felfüggeszti a Fideszt, Orbán Viktor mindent megtett, hogy megmagyarázza a történteket. Mondanivalójának természetesen - mint általában - ezúttal sem sok köze volt a valósághoz. Amikor még azt is megengedte magának, hogy azt mondja: „Mi sosem folytattunk semmilyen kampányt Juncker ellen” - hangosan kiröhögték. Azt, hogy mennyire frusztrált, és zavart a miniszterelnök és az egész bagázs egyébként az is jól mutatja, hogy egyáltalán nem egységes a kommunikáció. Orbán beszédében például még mindig tagadta azt is, amit korábban Szijjártó már beismert: hogy a kormány választási kampányt folytatott a junckerező plakátokkal.

Az igazi vicc azonban csak ezután következett, hiszen a pofára esést követően gombnyomásra működésbe lépett a propagandagépezet, és a lehúzott redőnyös fideszes szavazóknak (másnak teljesen értelmetlen lenne tolni a nyilvánvaló, oltári nagy hazugságokat) szokás szerint gőzerővel kezdte nyomni az alternatív valóságot, ebben az esetben azt, hogy tulajdonképpen a Fidesz akarata érvényesült, mert Orbán kérte a felfüggesztést is.

Van azonban egy "icipici" hiba ebben a logikában, ami a gondolkodásra minimálisan hajlamos ember számára rögtön feltűnik:

Először azt kommunikálták, hogy nem engedhetik, nem tűrhetik meg a felfüggesztést.

Gulyás Gergely tegnap délután egyenesen leszögezte, hogy amennyiben felfüggesztik őket, azonnal kilépnek a pártból!

A szavazás során aztán 190-3 arányban, elsöprő többséggel döntöttek a Fidesz megleckéztetése, felfüggesztése mellett.

Végül Orbán és a lakájmédia erőlködve harsogta, hogy ők függesztették fel saját magukat és minden rendben van. 

Ezen a rendkívül átlátszó színjátékon pedig - azon meg pláne, aki benyeli - már tényleg csak röhögni lehet…