Kásler Miklós szerint 21. századi egészségügyet építenek

Az emberi erőforrások minisztere ezúttal csak azért nem érdemli ki a hét viccéért járó elismerésünket, mert azt a Fidesz a néppárti felfüggesztése kapcsán nyújtott egészen kivételesen röhejes kommunikációja magasan vitte. No, de Miki bácsi mindenképp felfér a dobogóra.

Kásler Miklós az M1 aktuális csatorna csütörtöki műsorában kijelentette:

A 21. század egészségügyét építjük a legkorszerűbb technológiákat meghonosítva.

Ez pedig abban nyilvánul meg, hogy bővítik az elektronikus egészségügyi szolgáltatási tér (EESZT) adatbázisait, és a 23 milliárd forintos fejlesztés keretében "a magyar emberek 5 éven belüli egészségügyi adatait lehet feltölteni a már meglévő rendszerbe".

Na mármost, van-e kétsége bárkinek afelől, hogy attól lesz 21. századi egy egészségügy, mert a betegek adatait fel lehet tölteni a netre? Ugye, hogy ugye!

Az, hogy nincs fecskendő a kórházakban, meg úgy lassan ápoló és orvos se, aligha lényeges szempont. Kásler Miklós pedig már amúgy is kijelentette, hogy 8 éve folyamatosan csökken az elvándorló orvosok száma. Tehát nagyjából a Fidesz kormányra kerüléséhez tehető a javuló tendencia kezdete. Ez nyilvánvalóan igaz, hiszen az történhetett, hogy megtudták a szakmabeliek ugye 2010-ben, hogy a Fidesz győzött, és szakmai megbecsülés hiánya, röhejes fizetés ide vagy oda, rengetegen úgy döntöttek, inkább maradnak.

Szóval: megnyugodhatunk, a világszínvonalú egészségügyünk 2019-ben belép a 21. századba is.