Jobbik: Ne lopja el a Fidesz a képviselők megbírságolásából befolyó pénzt (is)!

A Jobbik azt követeli Kövér László házelnöktől, hogy képviselőinek igazságtalan megbüntetéséből befolyó milliós tételt az állam és a társadalombiztosítás által nem támogatott, lényegében halálra ítélt SMA-izomsorvadásos betegek egészségügyi kezelésére fordítsa.

Komolyan tartunk attól, hogy a rabszolgatörvény ellen tiltakozó képviselők most megszavazott bírságát is ellopja a hatalom, illetve teljesen értelmetlen, felesleges, Orbán hóbortjait és a kormányzati luxust szolgáló célokra fordítják. Emiatt kérjük nyomatékosan a multinacionális cégeknek lefekvő Fidesz erős emberét, Kövér Lászlót, hogy hasson oda párttársaira, és az igazságtalanul kirótt büntetések összegét – más külföldi országokban, mint például Romániában, államilag finanszírozott –, SMA-s betegek gyógykezelésére fordítsák az utolsó fillérig - írják közleményükben a Jobbik megbírságolt országgyűlési képviselői, Ander Balázs, Jakab Péter, Rig Lajos és Stummer János.

Nemrég derült ki, hogy a kormány nem segít azon a gerincvelői izomsorvadásban (SMA) szenvedő kislányon sem, akinek a szülei a sajtónyilvánosságot is kihasználva igyekeztek gyűjtést szervezni, a kezelésére ugyanis 138 millió forint szükséges évente.