Bulinegyed: a dílereket nem igazán, viszont a turistákat figyelmeztető vendéglátósokat sikerül a rendőröknek bekasztlizniuk

Hét órát töltött magánzárkában a bulinegyed egyik legendás szórakozóhelyének, a Szimpla Kertnek két munkatársa, miután a két férfi a tegnapi napon „All drugs are fake here” feliratokat fújkálkt a betonra annak érdekében, hogy felhívják az odalátogató bulituristák figyelmét a környéken jellemző lehúzásra. Mint ismeretes Budapest történelmi negyedében évek óta tömegesen verik át az idelátogató fiatal turistákat, akiknek sütőport, meg majoránnát adnak el „drogként”. A rendőrség mindeddig tehetetlennek bizonyult a lehúzásra specializálódott bűnözőkkel szemben, a turistákat a pénzlehúzástól óvni próbáló vendéglátósokat viszont azonnal sikerült elkapni. Itt kell lenned, hogy elhidd!

Bevitték a Szimpla két dolgozóját, Molnár Bencét a Szimpla Kert sajtósát és G. Német Dánielt miután rajtakapták őket a rendőrök, hogy a bulinegyed több helyszínén felfújták a földre - figyelmeztetve a lehúzásra a turistákat - , hogy „All drugs are fake here” (Itt minden drog kamu) - írta tegnap a 444.

Ma már azt is megtudhattuk, hogy a rendőrség „fantasztikus” teljesítményének köszönhetően 7 órát tölthettek magánzárkában a vendéglátósok, mert a rendőrség szerint 500 ezer forintos kárt okoztak a graffitizéssel. Azért jó tudni, hogy ilyen ügyes emberek védik a biztonságunkat és a turistákat Budapesten. A kamudílerek és a rendőrök összejátszásáról szóló pletykáknak nyilván nem hihetünk, hiszen az komoly bűncselekmény gyanúját vetné fel.

Az egyre pofátlanabb, egyre nyíltabban üzérkedő csalókat, a turistákat lehúzó dílereket vajon miért nem tudják a rendőrök ugyanilyen ügyesen és gyorsan kiiktatni Budapest éjszakai életéből?

A tippeket kommentekben várjuk!

fake_drug_zoneFelirat (Fotó: 444.hu)

(Főkép: Balogh Zoltán/MTI)