Jóhírünk a nagyvilágban: Orbán náci vezérként feszít egy szlovén hetilap címlapján

A szlovén szélsőjobboldal emblematikus figuráinak társaságában Hitler-imitátorként ábrázolják Orbánt a Mladina című szlovén hetilap e heti címlapjának karikatúráján – vette észre a Magyar Narancs. A cikk elsősorban azt taglalja, hogy Orbán hogyan darálta be a demokratikus intézményeket, szüntette meg a független média jelentős részét, illetve tette a hatalom szolgálóleányává az igazságszolgáltatás fontos szervezeteit. A cikk írója szóvá teszi azt is, hogy sem Angela Merkel, sem az Európai Néppárt nem lépett fel mindeddig a nyilvánvalóan diktatórikus rezsimre ácsingózó Orbán Viktor ellen. Igaz, ami igaz...

A címlapon középen Milan Zver az SDS EP képviselője jelenik meg, aki számtalanszor kiállt Orbán és a Fidesz mellett, jobbra pedig Janez Janša tűnik fel: az SDS elnöke, Orbán barátja. A karikatúrán megjelenő szlovén lobogó magyarosítása Szlovénia orbanizálódásának kétségkívül valós veszélyére figyelmeztet.

- írja a cikk.

Mi pedig csak szégyenkezünk, olyan szekunder módon, hogy ilyen a hírünk a nagyvilágban. Lassan eljutunk oda, hogy a magyar szitokszó lesz a világban Orbán Viktor „áldásos” tevékenységének köszönhetően. A múlt héten éppen aktuális Nemzeti dal sorai jutnak eszembe:

A magyar név megint szép lesz, Méltó régi nagy hiréhez

Lesz dolga a magyar demokratikus ellenzéknek a rémálom véget érése után. Hiszen nemcsak az elszámoltatás, de Magyarország és a magyar nép imázsának újraépítése is komoly feladatként jelenik meg a majdani kormányzat számára.

mladina_cimlap_orban 

Országimázs a'la Orbán (Fotó: Magyar Narancs)