Handó Tünde jól végezte dolgát, úgyhogy kapott egy új járgányt

Megérdemli.

Az Alkotmánybíróság után az Országos Bírósági Hivatal (OBH) is új autókat vásárolt, mintegy 36 millió forintért vett három Skoda Superbet Handó Tünde elnöknek és két helyettesének – írja az Átlátszó.

Az Országos Bírósági Hivatal három felsőkategóriás járművet vesz, az autók darabjáért 12 millió forintot fizet ki a kiskunfélegyházi székhelyű cégnek, a CPM Hungary Kft.-nek. Az adásvételi szerződést március 1-jén kötötték meg a tervezettnél jóval nagyobb árra. A beszerzés becsült összértéke ugyanis nettó 24,6 millió forint volt, ám végül 35,9 milliót fizetett az OBH a gépkocsikért.

Valószínűleg azért, mert az autók „5 ajtós, benzines, felső-közép kategóriás személygépjárművek (állami normatíva 8. kategória), a normatíván túli követelményekkel.”

Az OBH az Átlátszó és ezáltal a közvélemény  figyelmét is felhívta, hogy „a bírák jogállásáról és javadalmazásáról szóló 2011. évi CLXII. törvény szerint az OBH elnökét a miniszterekével, helyetteseit pedig az államtitkárokéval megegyező juttatás illeti meg. Ez vonatkozik a gépjárművekre is.”

Tehát, mielőtt befészkelné a kis buksidba magát az a kérdés, hogy úgy mégis miért van ez így, gondolj arra, hogy mert nekik ez jár. Ennyi.

Ja, és azt is elmondták, hogy szegény Tünde eddig hivatalos útjai során egy alacsonyabb – felső-közép 7-es kategóriájú – Skoda Superb gépkocsit használt, amit 2013-ban vásároltak, és azóta csaknem 170 ezer kilométert tett meg. 

És most tegye fel a kezét az, aki magyar honban le szokta cserélni 6 éves autóját, amint a számláló átfordul a 170 ezren! Ja, hogy te eleve azokat nézed a használt autópiacon, amibe minimum 190-et tettek már 16 év alatt? Ejj, hát nem tudod, hogy Magyarország jobban teljesít?