Orbán elment a Zöld-foki szigetekre és akkorát hazudott Európáról, hogy leszakadt a plafon

Ez természetesen csak egy költői túlzás, viszont plasztikusan szemlélteti azt az álhírgyártást és hitelrontást, amit Orbán Viktor már egymaga véghezvisz Európával szemben. Orbán Viktor környezete úgy megtollasodott az uniós forrásokból, hogy a magyar kormányfő – feltételezhetően nem ismerve a magyar rögvalóságot és szegénységet - ellátogatott az egykori portugál gyarmatra és hozzájuk is dobott egy megállapodás keretében 35 millió eurót. De nem ez volt a legfelháborítóbb momentum a Zöld-foki Köztársaságba történő kiruccanásban, hanem az, hogy Orbán azt kamuzta 5000 kilométerre Budapesttől, hogy Európában be van tiltva, hogy egy ország kereszténynek vallja magát. WTF?

Orbán a Zöld-foki Köztársaság fővárosában, Praiában találkozott Ulisses Correia e Silva miniszterelnökkel, ahol a magyar kormányfő üdvözölte, hogy egy ország magát kereszténynek vallja.

Európában ez be is van tiltva, ott identitáskérdésekről nem lehet ilyen nyíltan beszélni, más világ van

- nyilatkozta Orbán a sajtótájékoztatón. 

Orbán a magyar adófizetők pénzéből 35 millió eurós segélyhitelprogramról szóló megállapodást kötött a „szomszédos” országgal, illetve egy 15 millió eurós magánhitel keretet is felajánlott vegyesvállalatok létrehozására. Nem csodálkoznánk, ha egy év múlva Tiborcz István már komoly érdekeltségeket tudhatna magáénak a Zöld-foki Köztársaságban.

(Főkép: Miniszterelnöki Sajtóiroda/Szecsődi Balázs)