Weber inkább nem vállalja a tisztséget, ha a Fidesz szavazataival lesz bizottsági elnök

Mit tenne Weber, ha csak a populista Fidesz szavazataival szerezhetné meg az Európai Bizottság elnöki posztját? Inkább nem vállalná a tisztséget.

A német közszolgálati tévé péntek esti adásában vendégeskedett az Európai Néppárt csúcsjelöltje, Manfred Weber, aki ismét éles kritikával illette Orbánékat. A ZDF riportere megkérdezte tőle, hogy mit tenne, ha csak a populista Fidesz szavazataival szerezhetné meg az Európai Bizottság elnöki posztját.

Weber egyértelmű választ adott:

Akkor inkább nem vállalja a tisztséget.

„Ha Európa jövőjéről van szó, akkor világossá akarom tenni, hogy a közép a domináns. Nem a baloldali szélsőségek, a kommunisták, és nem a jobboldali szélsőségek, a nacionalisták” - tette hozzá.

Varga Judit, a Miniszterelnökség európai uniós kapcsolatokért felelős államtitkára a Facebook-oldalán reagált a kijelentésre, azt írta:

Az Európai Néppárt frakcióvezetője és csúcsjelöltje vérig sértette a magyar választókat.

Ja és persze hozzáírta a kötelezőt is: "bebizonyosodott, hogy Weber a bevándorláspárti baloldal túszává vált". (Még szerencse, hogy mikor a Fidesz még bő nyállal támogatta Weber jelölését, akkor nem volt túsz.)

Btw. engem például egyáltalán nem sértett végig. Már csak azért sem, mert engem a Fidesz sehol, semmilyen körülmények között ne képviseljen.