Semmi különös, csak egy Brazíliában készült fotóval illusztrálta a nagy-britanniai migrációt az Origó

Náluk ez a napi rutin része.

Tegnap épp arról számoltunk be, hogy a sajtóperekben bővelkedő legaljaportált rendszeresen képviseli az az ügyvédi iroda, mely külföldi ügyfeleknek is segít a magyarországi letelepedés megszervezésében.

Ekkor következetességüket úgy illusztráltuk, hogy miközben bevándorlást segítő iroda ügyvédje képviseli őket, az aktuális címlapjuk pont ez:

Az Origó azonban nem is lenne az Origó, ha egy cikkel kapcsolatban csak egy abszurdum merülne fel, így nem kellett sokat várni kiderült egy újabb szánalmasan röhejes információ is a médiamunkások csicskamunkájáról.

A 444.hu vette észre, hogy a vezérblokkban használt kép nem Nagy-Britanniában készült, hanem a brazíliai Sao Paulóban, tavaly szeptember 28-án, egy tüntetésen, ahol az ellen tiltakoztak, hogy a metró biztonsági őrei bántalmaztak egy nigériai testvérpárt és egy kameruni nőt. Ráadásul ezt a képet korlátlanba felhasználják egyéb cikkeknél is, bár a helyszín még soha nem stimmelt.

A hazudozásban mondjuk nincs már semmi különös, a megemészthetetlen még mindig az, hogy hogy bírják ezt egyesek gyomorral.