Orbán Viktor felesége egy kicsit lecsúszott

A nemzeti vagyonért felelős tárca nélküli miniszter, Bártfai-Mager Andrea lépett a helyére.

Már nem Lévai Anikó a legbefolyásosabb magyar nő - derül ki a magyar Forbes listájából, amihez a Bisnode céginformációs rendszer által biztosított adatokat és több tucat háttérbeszélgetés információit használták fel. A Közélet kategóriában négy év után először csúszott le az első helyről Orbán felesége, aki most az ötödik, közvetlenül a saját lábán álló, szarospelenkás Orbán Ráhelke mögött.

Bártfai-Mager Andrea első helye persze nem akkora meglepetés, hiszen ő azon kevesek közé tartozik az országban, aki valóban rendkívül jól járt a bérnövekedésnek köszönhetően, havi ötmilliós átlagfizujával. Persze ne sajnáljuk tőle, megdolgozik a pénzéért… Más kérdés, hogy rózsadombi lakásán korábban 100 milliós tartozással bedőlt cégek működtek, erről itt írtunk.

Az Üzlet kategória élén szintén első ízben történt változás, itt Dávid Ilona Volán-vezért Hegedüs Éva, a Gránit Bank tulajdonos-elnöke taszította le a dobogó legfelső fokáról. A listán pedig (természetesen) felbukkant Orbán dollármilliárdos strómanjának felesége, Mészáros Lőrincné Kelemen Beatrix, aki nemrég került az Echo tévé éléről a Life és az Ozone csatornákhoz.

Mi pedig nagyon hiányoljuk a lista első helyéről Kósa Lali nem stróman anyukáját, akinek a vállalkozása az idős asszony „elképesztő zsenialitásának köszönhetően” egyre másra szerzi a cégeket és a zsíros bizniszeket.