A szlovákok fülét bántja a magyar himnusz, jogszabályt hoztak, hogy ne lehessen csak úgy énekelni

A paragrafus szerint Szlovákiában május 15-től tilos annak a külföldi országnak a himnuszát énekelni, amelyiknek a helyszínen nincs hivatalos küldöttsége.

A törvénymódosítást a Szlovák Nemzeti Párt terjesztette be, mégpedig nyíltan a dunaszerdahelyi DAC labdarúgócsapata miatt. A tiltást megszegők 7000 eurót is fizethetnek.

A  szlovákiai magyar klub messze földön híres fanatikusai hagyományt teremtettek azzal, hogy minden mérkőzést megelőzően, hazai pályán és idegenben egyaránt eléneklik a magyar himnuszt. Ez nagyon nem tetszett a tervezetet beterjesztő egykori válogatott bohócnak futballistának Dušan Tittelnek sem, aki - miután valaki engedékenyebben szólalt fel a üggyel kapcsolatban - azzal magyarázta agymenését, hogy

Ajánlanám magának, hogy menjen el Dunaszerdahelyre egy meccsre, szívesen elmegyek magával, amikor a DAC 9 ezer szurkolója énekli a magyar himnuszt... Kipróbálhatjuk, és nem tudom, hogy jóleső érzése támad-e majd ettől.

A szlovák nacionalisták elképzelése eredetileg ennél is messzebb ment volna, hiszen magánszemélyekre is ki akarták terjeszteni a tiltást. Egy ellenzéki javaslatnak köszönhetően azonban végül a jogi személyek - cégek, civil szervezetek, önkormányzatok, akár sportklubok - sújthatók pénzbírsággal, az új törvény megszegése esetén.

Persze a nagy harcos, bárkivel is szembeszálló, rendíthetetlen magyar kormány mindezt bizonyára nem hagyja majd szó nélkül. Szijjártó Petike bizonyára már el is indult Szlovákiába, hogy reagáljon erre a szánalmas és nevetséges, óvodás akcióra, SE.

Persze cseppet sem meglepő, ha irigység tölt el bizonyos embereket a magyar himnusz és a DAC szurkolói által produkált elképesztő hangulat hallatán.

Mi pedig most csak úgy ideteszünk két videót, egyszerűen azért, mert jóleső érzéssel tölt el bennünket.